Spalarea mainilor nu este un gest mic, este mult mai mult. In spatele unor pasi simpli exista constientizarea faptului ca o persoana care nu se spala pe maini este capabila sa infecteze alte persoane, existand asa-numitul risc de contaminare.

Spalarea mainilor este o obligatie si un proces de durata pentru un operator de catering. Prin urmare, nu ar trebui sa fie o problema, ci o adevarata obisnuinta, de asemenea, deoarece operatiunile de spalare a mainilor sunt impuse de reglementarile de sanatate din legislatie. Dar, din pacate, spalarea mainilor dupa orice operatiune inainte de manipularea unui aliment, nu este intotdeauna o actiune care se efectueaza. Stiti cati tind sa trivializeze curatarea mainilor? In plus, nu numai ca ar trebui sa foloseasca sapun, ci ar trebui sa foloseasca sapun profesional, special pentru astfel de operatiuni de manipulare a alimentelor.

Spalarea mainilor trebuie efectuata regulat: inainte de a incepe prelucrarea si manipularea alimentelor; la sfarsitul procesarii; dupa folosirea toaletelor; dupa masa; dupa ce va suflati nasul; cand tipul de prelucrare este schimbat; cand se intra in contact cu materiale care nu au legatura cu prelucrarea. Sapun lichid profesionist puteti achiztiona de la magazinul online sanito.ro. Acest magazin este renumit in intreaga tara pentru produsele de calitate, folosite de catre toti profesionistii din domeniul sanitar, dar si industrial si alimentar. Magazinul are o experienta de peste 13 ani si o echipa priceputa, indiferent de problema pe care o aveti. Echipa va poate sfatui constant ce fel de produse sa alegeti, in functie de afacerea pe care o detineti si de utilizarea pentru care sunt destinate aceste produse. Fie ca achiztionati sapun lichid, sapun spuma sau orice alt produs de igienizare, calitatea va fi una exceptionala.

Atunci cand lucrati in bucatarie, iata procesul de spalare:

  1. Umeziti mainile. Este prima faza; este necesar sa actionati chiuveta cu o pedala (sau fotocelula) si lasati apa sa curga pana cand atinge temperatura de 40/50 ° c. Cu apa calda incepeti sa va spalati mainile. Si in timp ce efectuati aceasta operatie este necesar sa verificati prezenta vizuala a murdariei. Bucatarii trebuie sa-si spele si antebratele.
  2. Sapuniti bine mainile. Aceasta faza pare simpla. In timp ce sapuniti mainile, trebuie sa treceti sapunul chiar si in spatiul dintre degete. Spalati si incheieturile si antebratele. Daca este necesar, folositi o perie personala pentru unghii.
  3. Clatiti. Cu apa din abundenta, dupa ce ati petrecut cam 15-20 de secunde cu sapunul, clatiti mainile pentru a nu mai ramane reziduuri.
  4. Dezinfectati. Pentru un plus de siguranta, este indicat sa folositi si dezinfectant pentru maini, de asemenea disponibil la magazinul sanito.ro.
  5. Uscati mainile si partile umede cu hartie de unica folosinta. Hartia nu trebuie decojita pe piele, ci trebuie curatata cu atentie. Aruncati hartia folosita in cosurile corespunzatoare.

Care sunt cele mai frecvente greseli de evitat?

Din pacate, exista unele greseli care se fac foarte des. Sinu toate companiile de catering au respectat reglementarile actuale si au inca chiuvete care pot fi operate cu butoane. Astazi, aceste chiuvete nu ar mai trebui sa fie prezente in companiile care produc si manipuleaza alimente. In locul lor, trebuie sa existe chiuvete care pot fi operate cu o pedala sau fotocelula. Daca totusi este prezent, butonul trebuie sa inchida jetul de apa si apoi sa intoarca butonul cu hartie, altfel riscati sa zadarniciti intreaga operatie de spalare a mainilor. O alta greseala foarte frecventa este de a sterge mainile cu prosoape de panza sau sorturi personale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Ce este un incarcator auto?
Next post Valentin Dumitrescu se alatură echipei THE BOX Băneasa