Se stie ca intr-o familie, sunt permise momente de intimitate: sotul ia din farfuria sotiei, sotia gusta cafea din ceasca sotului, copiii ciugulesc si ei de la parintii lor cate ceva. Apar situatii insa in care trebuie sa ne retinem de la aceste familiaritati, fiindca ii punem in pericol pe cei dragi. Cand te trezesti cu un herpes, bei numai din cana ta, iti pui deoparte tacamurile si farfuria, mai ales daca nu ai masina de spalat vasele in care acestea sa poata fi fierte si microbii sa dispara. La fel cand racim, ne ferim de ai nostri sa nu le pasam boala.

Din pacate putem aduce acasa si boli de piele, de aceea se recomanda cel putin un set de prosoape de baie.
pentru fiecare. Nu este de ajuns un prosop de baie, fiindca nu putem folosi peste tot acelasi prosop. O persoana care se respecta detine:
-un prosop pentru maini si pentru fata, pe care il foloseste de cate ori se duce la baie sa se spele pe maini si pe fata. Multi spun ca sunt mai moderne servetelele de hartie, dar nu va sfatuiesc sa le incercati! Acestea nu absorb apa, se rup si lasa fata sau mainile pline de resturi de hartie. Trebuie sa te speli din nou si sa astepti sa te usuci. Am facut acest test de sute de ori la toaletele publice.


-un prosop pentru picioare. Nu iesi din cada cu toata apa, ci asezi prosopul pe gresia curata si iți stergi bine picioarele si dupa aceea te poti imbraca. Sunt momente in care vii din oras si nu ai chef de un dus, dar fiindca ti-au transpirat picioarele le speli numai pe ele si le dai cu crema. Tot prosopul de mai sus il folosesti. Cred ca nimeni nu se sterge si pe fata si pe picioare cu acelasi prosop.

-prosop pentru zonele intime, care sunt foarte sensibile si necesita o ingrijire speciala. Este limpede de ce nu trebuie sa amestecam prosoapele destinate diferitelor parti ale corpului nostru.
-prosopul urias de baie, cu care ne stergem, dar in care putem iesi infasurati, cand nu avem hainele la indemana si parasim baia.

-un prosop special pentru par. Mai intai ne stergem cu blandete podoaba capilara, apoi ne infasuram capul, pana se absoarbe putin apa, sa nu curga pe noi.
Dupa cum puteti vedea intr-o casa este nevoie de multe prosoape si nu le-am pus la socoteala pe cele de la bucatarie. Copiii care au pielea hipersensibila nici nu se pune problema sa nu aiba prosoapele lor si sa se stearga pe prosoapele adultilor!

Echivalenta este si situatia adultilor care fac alergii la orice. Cum alegem setul de prosoape pentru fiecare membru al familiei? Iata criteriile:
– Sa fie facute din materiale din fibra naturala, dar moale sa nu agreseze pielea sensibilizata de spalat. Orice piele este si mai sensibila dupa baie, fiindca a fost inlaturat stratul de impuritati si de epiderma moarta si a venit in contact cu apa fierbinte, cu gelul de dus. Porii sunt deschisi dupa un dus fierbinte, de aceea prosopul trebuie sa fie simtit ca o mangaiere. Prosoapele aspre care inrosesc pielea se impune a fi puse la gunoi sau folosite
pentru picioare.

– Colorantul sa fie si el de buna calitate. Prosoapele care ne fac pielea rosie sau albastra nu au ce cauta in baie!
– Sa aiba capacitatea sa retina apa.
Cele mai bune prosoape pot fi comandate din magazinul online Sabaev.ro. Cumparaturile se fac de acasa si marfa este livrata tot acasa cu promptitudine.
Acesti distribuitori furnizeaza seturile de prosoape si in marile hoteluri in care va cazati prin tara. Am uitat sa va spun ca unii aleg prosoapele albe considerandu-le etaloane ale curateniei, dar pe mine nu ma deranjeaza sa am prosoape colorate acasa.

Dupa ce am achizitionat setul de prosoape pentru fiecare, daca sunt de aceeasi culoare la putem personalize cu initiala, sa nu le amestecam intre ele. Exista si posibilitatea de a comanda seturi diferite in functie de preferintele cromatice ale fiecaruia:
sotia set de prosoape roz, pentru sot setul albastru, pentru fetita setul rosu, iar pentru baietel cel verde sau galben.
Este adevarat ca membri unei familii impart tot ce au, dar setul personal de prosoape este o masura menita sa ii asigure ca nu vor imparti si eventualele boli luate din afara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Sangele tau nu trebuie sa hraneasca plosnite!
Next post Sutienul minune de la 8sec.ro