Petrecerile din ziua de azi sunt din ce in ce mai sofisticate. Totul este planificat in cele mai mici detalii. De la locatie pana la ce fel de accesorii petrecere sunt necesare. Una din cele mai in trend tipuri de petrecere din ziua de azi este cea pentru burlacite. Moda cu petrecera burlacilor inainte de nunta a acaparat atentia si urmaselor Evei. Daca domnii au “voie” la o noapte sau un weekend nebunesc inainte de casatorie, de ce nu ar avea voie si domnisoarele? Pana la urma trebuie, macar in anumite aspecte sa existe o egalitate. Insa stii care sunt originile acestei petreceri?

Se pare ca, cu mult timp in urma, undeva prin secolul al V-lea I.C., spartanii aveau traditia de a celebra ultima noapte a barbatului ca om liber. Acestia celebrau cu multa bautura si mancare, dar si cu un juramant fata de colegii de arme, promitand astfel ca loialitatea lui va continua si dupa casatorie. Insa, dupa asta, petrecerile burlacilor au inceput sa fie mai, sa-i spunem asa, diferite. Au existat chiar unele scandaluri despre anumite petreceri, undeva prin anul 1869, vis a vis de comportamentul nepotului cunoscutului entertainer P.T.Barnum, care a avut parte de o petrecere de burlac cam neortodoxa.

 

Odata cu emanciparea femeii, care a avut loc practic abia prin anii ‘70 si ‘80, a luat nastere si petrecerea burlacitei. Pe parcurs, acestea au devenit din ce in ce mai sofisticate si mai bine organizate. Unele petreceri nu mai tin doar o noapte, ci un intreg weekend. Pentru femeile care isi permit, asta inseamna inclusiv o sesiune de shopping sau un citybreak cu cele mai bune prietene si cu domnisoarele de onoare intr-un mare oras al lumii. La o astfel de petrecere oricine este binevenit, cu conditia sa fie femeie. De obicei costurile sunt suportate de mireasa sau de domnisoarele de onoare care vor sa o surprinda. Petrecerile pot sa fie mai costisitoare sau pe buget. Nu trebuie sa dispui de averi fabuloase pentru a petrece inainte de marele eveniment.
Totusi sunt cateva elemente ce nu au voie sa lipseasca de la o astfel de petrecere.

In primul rand, daca ai stabilit data si locatia, trebuie sa te ocupi de decoratiuni si accesorii. De exemplu, in Romania, magazinul online petreceristilate.ro ofera viitoarelor mirese si burlacitelor accesorii inedite pentru o astfel de petrecere. Poti achiztiona baloane din folie cu mesaje, ochelari amuzanti si paie funny pentru bauturi, poti alege coronite sau sepci cu mesaje ori tatuaje. Ideea este sa le porti si sa te distrezi la maxim.

Toate acestea costa putin si vor inveseli instantaneu atmosfera. De exemplu, coronitele sau sepcile cu mesaje precum “Bride” si “Bridesmaid” sunt ca o carte de vizita pentru locatiile in care vei merge alaturi de mireasa. Se pot obtine inclusiv mese fara rezervare sau bauturi gratis, daca cei care administreaza barul au simtul umorului si vor sa o felicite pe cea care se va casatori. Aceste accesorii pot fi purtate oriunde, pentru ca in acea noapte speciala totul este permis.


De la petrecere nu trebuie sa iti lipseasca nici sampania. De aceea, ar fi bine sa luati un taxi sau, daca putei, sa inchiriati o limuzina speciala. Astfel nu va fi niciun pericol si toata lumea va putea bea delicioasa bautura cu bule.
De asemenea, exista trendul de a aduce la o astfel de petrecere un dansator exotic (exista si versiunea masculina, nu numai cea feminina). Aici este nevoie de putina precautie. Daca vrei sa ii faci miresei un astfel de cadou, ar fi bine sa o intrebi inainte. Poate ca ei nu ii palce asa ceva si toata petrecerea se poate transforma intr-un fiasco. Pe langa decoratiunile achizitionte, poti confectiona si tu cateva. Poti realiza din hartie bannere cu mesaje sau poti face, pentru fiecare invitata un kit pentru mahmureala. Acesta trebuie sa contina apa plata, servetele demachiante, aspirina sau orice altceva pentru dureri de cap si un plic pentru cafea instant. Dupa o noapte ca aceasta, cu siguranta va fi nevoie. Toate acestea pot fi puse intr-un saculet achizitionat sau confectionat chiar de tine.

Acestea sunt cateva lucruri ce nu trebuie sa iti lipseasca. Indiferent daca tu esti mireasa sau organizezi o astfel de petrecere pentru cineva, nu uita sa planifici totul din timp si sa intrebi in legatura cu orice aspect mai sensibil. Distractie placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Servicii funerare si pompe funebre Botosani inseamna drum lin catre ceruri
Next post Impresionează cu fotografiile spectaculoase realizate cu telefonul mobil! Înscrie-te în competiția Huawei InFocus Awards și te poți bucura de recunoaștere internațională