Macar odata ar trebui sa mergem intr-o excursie in afara tarii. In locul clasicelor vacante la mare sau la munte, putem alege o locatie inedita. In ziua de azi avem posibilitatea de a vizita foarte multe tari, libera circulatie nu mai este ingradita, iar agentiile de turism se intrec in oferte avantajoase si locatii extraordinare. Una din tarile cele mai cautate in ultimii ani, este Marocul, o tara aflat in Nordul Africii. Diversitatea, culorile, cultura sunt lucruri care atrag inevitabil un numar impresionant de turisti in fiecare an. Fiind fosta colonie franceza, cei care ajung aici au ocazia sa vada un mix cultural impresionant. De aceea, Marocul este atat de fascinant. Arhitectura araba si cea coloniala franceza, se imbina placut sub soarele cald al Africii. Marocul este invaluit de mister, de exotism si te cucereste definitiv inca din prima clipa in care pui piciorul in acesta tara. Daca te-ai hotarat sa vizitezi aceasta tara minunata, poti alege un Circuit Maroc oferit de agentia Oxigen Tour. Acesta este disponibil in luna octombrie, intre 05-13, la pretul de numai 220 Euro. Desi in Romania este frig la aceasta data, in Maroc temperaturile vor fi numai bune pentru o vacanta.

In cele 9 zile de Circuit se vor vizita locuri extraordinare si obiective turistice celebre. Se va ajunge in Maroc cu avionul, cu un zbor Bucuresti-Marrakech. In prima zi turistii vor fi cazati la un Riad traditional marocan. Acesta este un palat care a fost transformat intr-o cladire destinata turistilor. Programul pentru prima zi in Maroc va fi liber. Poti pleca sa explorezi stradutele, piata unde vei intalni cele mai imbietoare mirodenii, arome, unde vei vede dansatori, dar si maimute sau dresori de vipere. Este ceva ce abia se poate descrie in cuvinte. Despre ce piata este vorba? Este Piata Djemaa el-Fna de care te vei indragosti iremediabil.

Se vor vizita, a doua zi si alte obiective turistice din Marrakesh cum ar fi Moscheea al-Kutubyya, al carei minaret inalt de aproape 80 de metri este emblema orasului. In partea veche a orasului, denumita Medina, vei putea admira faimoasele palate ale sultanilor. Tot aici turistii se pot plimba de-a lungul zidurilor de fortificatie construite in secolul XII. Aceste ziduri sunt impresionante, avand o lungime de peste 10 kilometri. In apropiere se afla una dintre cele mai cunoscute scoli islamice din nordul Africii, construita la sfarsitul secolului XIV.

In cea de-a treia zi in Maroc, dupa micul dejun, se va face un transfer in satul Imlil unde turistii se vor intalni cu ghidul local. Astfel va incepe tura de trekking. Se va porni de-a lungul vaii Mizane, traversand intai satul Armed. Apoi se va urca constant serpuindu pana la refugiul Toubkal, la o altitudine de 3206 m unde se va innopta.

A patra zi, dimineata se va incepe ascensiunea pe Jebel Toubkal, cel mai inalt varf din Africa de Nord. Traseul te va purta pe South Cirque (Ikhibi Sud), un traseu usor si popular. Peisajele vor fi unele de vis. Cand se va ajunge in varf, privelistea pur si simplu va taia rasuflarea oricui. Dupa ce se vor face fotografii si se va admira peisajul, se va face cale intoarsa pana la refugiul Toubkal unde turistii vor innopta.

Urmatoarea zi, adica a cincea, se va pleca de la acest refugiu si se vor vizita obiectivele turistice din Imlil. Ziua a sasea este de-a dreptul spectaculoasa. Dupa un mic dejun in stil marocan, turistii se vor indrepta spre desertul Sahara, ce va fi strabatut alaturi de ghizi. A saptea zi se va merge printre dunele de nisip, de unde se vor admira stelele si constelatiile, rasaritul soarelui. Se va manca si se va dormi in corturi traditionale, se va canta si se va dansa alaturi de berberi. O atmosfera ca in O mie si una de nopti vei avea in ziua a opta. Vei vedea castelele de lut si de nisip, vei vedea triburile de berberi nomazi, oazele cu umbra racoroasa a palmierilor si maslinilor. Totul se va experimenta din plin. Spre seara grupul de turisti se va intoarce in Marrakech. In ultima zi, dupa micul dejun, te vei indrepta, impreuna cu ceilalti turisti, spre aeroport. Desi excursia a luat sfarsit, amintirile cu care vei pleca din Maroc vor dura o viata intreaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Doctorul Gad Renert este cea mai buna alegere cand iti doresti marire sani
Next post AMD anunță mult așteptata gamă Ryzen 3000 la Computex, cu un lineup de excepție