Pentru multe femei, ritualul de ingrijire a podoabei capilare reprezinta un ‘’must’’, la care nu ar renunta niciodata. Doar daca ai parte de o rutina riguroasa de ingrijire a parului si folosesti produse profesionale, te vei bucura de un par sanatos, stralucitor si matasos la atingere, pentru mult mai mult timp. In cazul in care esti adepta mastilor, sigur ai inclusa una in rutina ta de ingrijre. Sunt multe masti profesionale pe care merita sa le incerci, printre care si masca cu particule de aur, care este cea mai populara la ora actuala, dar daca iti plac mastile naturale, pe care le poti face singura, atunci randurile ce urmeaza sunt pentru tine:

– Masca de par nutritiva cu ou: aceasta masca de par va va imblanzi parul rebel si ii va reda stralucirea. Oul are in compozitia sa numeroase substante nutritive, cum ar fi vitaminele A, B, D (care previn ruperea si caderea parului si ii stimuleaza cresterea), proteine (acestea au rolul de a hrani in profunzime scalpul si radacinile), acizi grasi, care ii ofera parului o stralucire naturala, fier, care previne caderea parului, potasiu, important in ameliorarea parului uscat si deteriorat si calciu, care este important pentru absorbtia corespunzatoare a vitaminei D si stimuleaza cresterea firelor de par. O sa aveti nevoie si de lapte (500 ml), suc de la o jumatate de lamaie si doua linguri de ulei de masline. Amestecati toate aceste ingrediente pana cand obtineti o compozitie omogena, aplicati de la varfuri catre radacini si lasati sa actioneze pentru 15 sau 20 de minute. Aplicati o singura daca pe luna si clatiti cu apa calduta.

– Masca de par hidratanta cu iaurt: aceasta masca este, probabil, cea mai hidratanta masca, deoarece hraneste in profunzime parul, are efect si in reducerea excesului de sebum (de aceea este foarte potrivita persoanelor cu parul gras). Iaurtul contine antioxidanti, proteine, calciu si vitamine si poate fi folosit in combinatie cu alte bunatati din bucatarie, cum ar fi bananele, pentru un plus de hidratare, ori capsunile, pentru un efect suplimentar de control al sebumului si lista cu exemple asemanatoare poate continua. Este recomandat sa folosesti doar un iaurt natural, deoarece acesta este bogat in probiotice.

– Masca de par cremoasa cu avocado: avocado este un fruct exotic din ce in ce mai apreciat. Acesta este folosit pe scara larga atat in alimentatie, cat si in industria produselor cosmetice, datorita continutului sau foarte bogat de nutrienti (flavonoizi, antioxidanti, fitonutrienti), vitamine (B5, B6, C, E), acid folic, calciu, potasiu si acizi grasi monosaturati (acidul oleic). Masca de par pe baza de avocado va hidrata si va revitaliza parul tern , uscat si lipsit de structura. De ce ingrediente ai nevoie: un avocado foarte copt, o lingura de ulei de masline sau de migdale si 50 ml de lapte. Amesteca ingredientele, pana la obtinerea unei paste omogene. Lasa masca sa actioneze 15-20 minute, apoi clateste foarte bine parul cu apa calduta.

Mastile din ingrediente naturale sunt foarte apreciate, deoarece ofera parului o hidratare in profunzime. Acestea reprezinta tot ce poate fi mai bun pentru a-ti hrani scalpul si radacinile firelor de par si pentru a readuce stralucirea si vitalitatea podoabei capilare. In plus, sunt foarte usor de facut si utilizat, necesitand cateva ingrediente simple, care se gasesc in orice bucatarie. Aplicate doar o singura daca pe luna, acestea fac minuni. Nu uitati, insa, de rutina de ingrijire a parului vostru: pe langa sampon, balsam si masca profesionala pentru par, poti sa aplici si o masca naturala (oricum frecventa utilizarii acesteia se rezuma la o singura utilizare pe luna, asadar iti poti face timp, intr-o zi libera, sa te rasfeti cu o astfel de masca naturala, realizata in casa).

Pe langa exemplele mentionate anterior, mai puteti incerca si: masca de par cu ulei de cocos, masca hidratanta cu ulei de ricin, masca hranitoare cu banana sau cu miere. Toate sunt la fel de eficiente si de benefice pentru par. In plus, acestea sunt si o alternativa mai ieftina fata de cosmeticele pentru ingrijirea parului pe care le achizitionezi din comert, care au preturi destul de mari. Daca nu ai incercat pana acum mastile naturale de par, nu stii de cate beneficii ti-ai privat parul pana acum. Incearca-le si nu o sa iti para rau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post De ce copiii au nevoie de cursuri de public speaking
Next post Tehnologia Microsoft sprijină integritatea procesului electoral European