Intr-o lume a tehnologiei, copiii devin din ce in ce mai obisnuiti cu ecranele computerelor, cu tabletele, telefoanele si televizoarele care ii “hranesc” cu tot felul de informatii zi de zi. S-au dus de mult zilele hartiei si stiloului sau prezentarilor facute cu documente si fragmente din ziare si reviste. Acum totul se face online, pe calculator, digital si comunicarea electronica este o amprenta a societatii actuale. Insa, comunicarea verbala a inceput sa cam fie data uitarii si asta nu este un lucru bun. Copiii nu stiu cum sa interactioneze unii cu ceilati, cum sa se exprime si cum sa isi impartaseasca ideile. De aceea, a invata cum sa vorbeasca in public reprezinta un lucru esential pentru un viitor adult.

Oricat am fi de incojurati de tehnologie, comunicarea verbala este si va ramane esentiala. De aceea, pentru a-i invata pe cei mici cum sa comunice si cum sa vorbeasca in public s-au pus bazele unor cursuri de public speaking. De exemplu, daca esti din Craiova si doresti ca cel mic sa invete cum sa comunice, il poti aduce la Happy Kids Academy care ofera cursuri oratorie copii. Acestea sunt recomandate copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani. Copiii la aceasta varsta incep o calatorie prin care se descopera pe ei insisi. Sunt intr-o continua cautare a propriei identitati si vor sa gaseasca siguranta in lumea in care incep sa faca pasi. Aceasta este insa si perioada in care se simt adesea judecati de colegi, parinti si profesori. De aici poate sa apara nesiguranta si se pot inchide in ei. Asadar, faptul ca se lasa complet pe mana tehnologiei si ajung sa se simta nesiguri le va oferi o stima de sine scazuta.

Cursurile de public speaking, in afara de faptul ca ii vor invata pe cei mici sa vorbeasca coerent, corect, sa isi comunice ideile intr-un mod cat mai adecvat, vor ajuta si la cresterea increderii in propriile forte si in propria persoana. Cu cat vor incepe mai devreme astfel de cursuri, cu atat se vor simti mai siguri pe sine si vor face fata chiar si celor mai ciudate situatii pe care viitorul le ofera. Si chiar daca un copil este sigur pe sine, nu strica sa invete cum sa isi expuna clar ideile si cum sa fie rational si convingator.

In ziua de azi, multe scoli au inceput sa aplice metoda prezentarii de proiecte sau eseuri. De asemenea, se organizeaza tot felul de evenimente unde anumiti elevi prezinta ceva. Insa, cei care nu au aceste abilitati, vor ramane in urma si vor simti frustrare. Acest lucru ii poate afecta pe termen lung si chiar si in rezultatele scolare se pot vedea nereguli. Poate ca profesorul sau invatatorul ti-a comunicat faptul ca cel mic este inteligent, dar ar fi mai bine daca ar fi si activ la ore si ar raspunde. Trebuie sa stii ca multi copii nu raspund, nu pentru ca nu stiu despre ce este vorba, ci pentru ca le este teama sa vorbeasca in fata clasei. Acest lucru este nedrept.

Cursurile de oratorie ii vor invata cum sa treaca peste sentimentul de teama si cum sa vorbeasca fara a se teme. Cursul de la Happy Kids Academy este structurat in 6 lectii in cadrul carora copiii vor invata cum sa isi construiasca discursul si cum sa aplice tehnici de oratorie potrivite pentru varsta lor in cadrul prezentarilor pe care le vor sustine la scoala sau in orice alta parte. Prin acest curs se vor face aplicatii de public speaking si exercitii de concentrare si respiratie, de creativitate, improvizatie si de gestionare a emotiilor. Copiii vor analiza discursuri de tip text si video si vor concluziona care sunt aspectele care conduc la elaborarea si sustinerea unui discurs de care cei care ii vor asculta isi vor aminti cu placere. De asemenea, vor invata si cat de importanta este vestimentatia si postura pentru ca vorbitul in public trebuie sa fie insotit si de aspectele vizuale. Procesul de invatare din cadrul Happy Kids Academy va fi unul interactiv, o calatorie intre profesori si elevi, si se vor stabili extraordinare legaturi interumane.

In concluzie, aceste cursuri le dau copiilor oportunitatea de a construi legaturi puternice si de a depasi anxietatea sociala, ceea ce reprezinta elemente esentiale pentru viitorul lor academic si din campul muncii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post DEBITARE LASER
Next post Masti naturale pentru par si efectele acestora