X este un fotbalist foarte bun, dar zvapaiat si din cauza aceasta risca sa isi termien cariera mult mai devreme decat ar trebui. Impulsiv, devine de nerecunoscut, cand petrece pana tarziu in discoteci si consuma alcool. Este atletic, un maestru pe postul sau, idolatrizat de fete, dar isi iese din fire, cand alcoolul i se urca la cap, desi sportivii nu au voie sa bea si sa fumeze.
Antrenorii nu il concediaza, fiindca este foarte bun si nu face probleme pe teren, ci numai in timpul sau liber.
Nu a trecut un an de cand a spart usa de la intrarea in blocul in care sta in Israel, fiindca beat fiind nu isi gasea cheile. A venit politia, a fost luat pe sus si anchetat, fiindca au reclamat locatarii comportamentul lui.


La cine credeti ca a apelat sa il apere? La birou avocat Israel Samy Law si datorita lui si numai lui a fost eliberat pe cautiune si in partida urmatoare a putut sa intre pe teren si sa joace.
De fapt cine este Samy Ilie? Avocatul de origine romana, vorbitor de limbi straine, care se bate pentru apararea tuturor romanilor.
Cu cei peste 35 de ani vechime si cu experienta acumulata in timpul posturilor cheie pe care le-a detinut cu succes, Samy Ilie este capabil sa va rezolve absolut orice problema din urmatoarea lista:
-sa pregateasca o aparare beton in procesele civile sau penale. Toti romanii au fost multumiti de modul in care i-a reprezentat in procese si a adunat probe. Rata de reusita a proceselor in care Samy Law a asigurat apararea a fost de peste 98%.

-sa ofere consultanta in probleme juridice, dar si la infiintarea unei firme, la cumpararea unor terenuri si imobile sau alte bunuri de valoare. Este minunat ca intr-o tara straina sa fii sfatuit de un conational serios, care sa iti vorbeasca in limba ta!
-pentru tine ia permisul care a fost retinut din diferite motive si ti-l inapoiaza, sa ai mobilitatea asigurata. In cazul in care ai gresit, apeleaza la ajutorul sau, fiindca are numerosi colaboratori aici si ai grija sa nu recidivezi! Fara masina este greu de supravietuit intr-o tara straina, in care permisul are valoare similara cu cartea de identitate.
-te elibereaza pe cautiune. Cand intreci masura, asa cum a facut X zilele trecute si depasesti de doua ori viteza legala admisa, plus conduci sub influenta alcoolului, sa nu te miri ca vei fi retinut pana la judecarea procesului! Ei, bine avocatul prezentat mai sus, te elibereaza pe cautiune si iti pregateste cu minutiozitate procesul.

-ii scrie presedintelui in numele tau sa fii gratiat. Stie exact ce motive sa invoce, pe ce articole de lege sa se bazeze, sa iti recapeti libertatea.
-te ajuta sa te stabilesti legal in Israel si sa obtii cetatenie si viza de lucru.
Samy Ilie reuseste toate aceste lucruri complicate fiindca:

-este in pas cu schimbarile de legislatie ale statului in care isi desfasoara activitatea. In prezent el este considerat in lista celor 5 avocati excelent pregatiti si cu cea mai multa clientela din Israel. Este atat de bine pregatit si onest cu clientii sai, incat apara si cauzele israelienilor, nu numai pe ale romanilor. Apeleaza la el cu toata increderea oameni de toate nationalitatile.
-se exprima fluent si nuantat in romana, engleza si ebraica.

-a detinut posturi cheie in aceasta tara si i se deschid usile tuturor institutiilor. Aprecierea si respectul si le-a castigat conducand exemplar procurorii si politistii pe care i-a avut in subordine si asigurand securitatea a milioane de oameni.
Pe lista celor pe care i-a ajutat in trecut se afla si sportivul despre care v-am vorbit si care se bazeaza tot pe Samy Ilie sa nu isi petreaca zilele care au mai ramas pana la proces in arest. Acest profesionist dedicat salvarii conationalilor din situatii dramatice nu este scump si dovedeste multa omenie, astfel ca acolo, departe, oamenii il cauta ca pe un frate.

Nu imi place sa judec sau sa condamn oamenii, dar mi-ar placea ca dupa ce Samy Ilie il va scapa pe sportivul nostru si de data aceasta, sa se dedice in intregime fotbalului si sa nu se mai arunce orbeste in valurile infractiunilor si sa nu isi mai traiasca viata pe muchie de cutit.
Sa le tinem pumnii celor doi si sa speram ca totul va fi bine. A gresit fotbalistul, dar este roman si “Sangele apa nu se face!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post HTC VIVE ADUCE REALITATEA VIRTUALĂ LA UN ALT NIVEL ÎN ROMÂNIA
Next post De n-ar fi mocheta, casa ar arata dezolant!