Consumatorii vor experimenta imagini și sunet ca în realitate cu rezoluția 8K a modelului Q900R și funcția 8K AI Upscaling

 

Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat lansarea noului televizor Q900R QLED 8K ce include și funcția 8K AI Upscaling, în cadrul conferinței sale de presă de la IFA 2018. Disponibil în patru variante, cu dimensiuni foarte mari (65″, 75″, 82″ și 85″), Samsung QLED 8K TV va avea mai multe îmbunătățiri 8K-ready, inclusiv rezoluție Real 8K, Q HDR 8K și Procesor Quantum 8K, pentru a afişa imagini reale la calitate 8K. Noul Samsung QLED 8K va fi disponibil în magazine începând cu sfârșitul lunii septembrie*.

Samsung QLED 8K cu funcția 8K AI Upscaling face parte din viziunea companiei pe termen lung de a aduce tehnologia 8K în prim-plan, aceasta fiind cea mai exactă și clară rezoluție de pe piață.

“În cadrul Samsung s-a lucrat de-a lungul ultimilor ani pentru a contribui la creșterea calității imaginii premium, iar introducerea QLED 8K cu 8K AI Upscaling reprezintă un pas important, pe măsură ce privim spre viitorul ecranelor. Ne bucurăm că putem prezenta consumatorilor noul Q900R și suntem încrezători că aceștia vor beneficia de cea mai bună experiență de vizionare, în culori vibrante, clare și la un sunet de neegalat cu ajutorul noilor noastre modele 8K”, a declarat Jongsuk Chu, Vicepreședinte Senior al Visual Display Business la Samsung Electronics.

Pentru a obține imagini la calitate 8K, televizorul Samsung Q900R are o rezoluție Real 8K, ce dispune de o luminozitate de până la 4.000 niți – un standard pe care majoritatea studiourilor cinematografice îl au. Această caracteristică permite televizorului să producă de patru ori mai mulți pixeli decât un televizor 4K UHD și de 16 ori mai mulți pixeli decât un televizor full HD. 

Funcția Q HDR 8K, bazată pe tehnologia HDR (High Dynamic Range) 10+, care optimizează nivelurile de luminozitate ale televizorului și produce culori și imagini impecabile, este, de asemenea, încorporată pentru a furniza imagini conforme cu viziunea creatorilor de conținut.

Tehnologia Samsung 8K AI Upscaling, bazată pe inteligența artificială, livrează o calitate a imaginii și a sunetului la un nivel compatibil cu 8K, indiferent de calitatea sau formatul sursei originale.

Indiferent dacă un utilizator urmărește conținut printr-un serviciu de streaming, receptor digital (set-top box), HDMI, USB sau chiar prin proiectarea ecranului telefonului (mobile mirroring), procesorul Quantum 8K recunoaște și îmbunătățește conținutul pentru a fi difuzat la calitate 8K.

În plus, modelul Q900R oferă funcția Direct Full Array Elite pentru un contrast sporit și un control precis al luminii de fundal, precum și un volum de culoare de 100%, permițând utilizatorilor să fie fascinaţi de un miliard de nuanțe de culoare pentru o acuratețe a imaginii de neegalat.

Modelul Q900R oferă funcții noi care permit consumatorilor să utilizeze televizorul în mod diferit, menținând în același timp cea mai înaltă calitate a imaginii și a sunetului. Spre exemplu, televizorul recunoaște și analizează un număr de dispozitive de divertisment conectate, cum ar fi dispozitivele audio conectate prin cablu optic cu One Remote Control, şi poate comuta automat sursa de imagine și ieșirea audio a televizorului pentru o experiență optimizată de vizionare.

Modul Ambient a fost îmbunătățit pentru a integra perfect televizorul în spațiul din jur, putând reda imagini, informaţii utile și multe altele.

One Invisible Connection vine cu o lungime standard de 5 metri, încorporează cablul optic și cablul de alimentare, şi oferă utilizatorilor mai multă libertate, precum și posibilitatea de a plasa TV-ul și în alte spații.

Capacitățile inteligente ale televizorului, cum ar fi SmartThings, adaugă modelului Q900R-ul abilitatea de a oferi utilizatorilor un acces mai mare la informații și simplifică viața acestora.

Samsung va prezenta cele mai recente anunțuri în materie de televizoare și produse audio în spațiul său de la IFA, situat la City Cube Berlin, la nivelul 2.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *