V-ați întrebat vreodată cum sunt realizate aplicațiile de inteligență artificială pe care le folosiți în mod obișnuit, cum ar fi interacțiunile cu chatbots? Seria AI Decoded explică totul în postarea de pe blog din această săptămână despre modelele de bază și despre numeroasele tipuri care pot rula acum local pe plăcile video GeForce RTX și NVIDIA RTX. Cele mai multe dintre ele pot fi încercate gratuit de oricine – pe orice hardware – în portalul NVIDIA AI foundation models pentru cei care doresc să exploreze și să creeze și mai multe posibilități cu ajutorul inteligenței artificiale.

Un model de bază este o rețea neuronală AI care procesează și este antrenată pe volume masive de date pentru a înțelege și a răspunde într-un limbaj asemănător cu cel uman, similar cu o situație ipotetică în care un computer ar primi o bibliotecă masivă de cărți din care să învețe. Aceasta reprezintă structura de bază pe care se construiește o gamă largă de aplicații de inteligență artificială diverse (generarea de text, crearea de imagini și videoclipuri și altele).

Modelele lingvistice mari (LLM), cum ar fi Gemma de la Google, Mistral LLM de la Mistral și Llama 2 LLM de la Meta, reprezintă unul dintre cele mai populare tipuri de modele de bază pentru capacitatea lor de a înțelege și de a genera răspunsuri naturale de tip text. Mistral și Llama 2 sunt deja acceptate în NVIDIA ChatRTX, care rulează local pe PC-urile RTX și funcționează pe baza datelor proprii ale utilizatorului pentru a oferi răspunsuri mai rapide și mai concise. Generatoarele de imagini sunt, de asemenea, unele dintre cele mai utilizate modele de bază, precum Stable Diffusion XL și SDXL Turbo de la StabilityAI.

Există peste 100 de modele diferite de astfel de modele, iar numărul acestora continuă să crească, inclusiv cel al modelelor de bază multimodale. Acestea pot procesa mai multe tipuri de date, inclusiv text și imagini, deschizând o lume de posibilități cu aplicații practice în lumea reală. Gândiți-vă, de exemplu, la o aplicație de customer service pe bază de AI care poate acționa ca o versiune mai prietenoasă a unui manual de instrucțiuni.

Accesați întregul blog AI Decoded pentru a afla mai multe despre importanța modelelor de bază. Rămâneți conectați în fiecare săptămână pentru cele mai recente actualizări și implementări ale inteligenței artificiale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Studiu de caz – Solutia ATEN pentru control centralizat audio-vizual la Hard Rock® Cafe Dubrovnik
Next post NOILE RAZER BLACKSHARK V2 PRO PENTRU PLAYSTATION ȘI XBOX – CĂȘTI LEGENDARE DE ESPORTS, ACUM PENTRU GAMING PE CONSOLĂ