Bucuresti, 11 Decembrie 2023 – Compania Romanian Software, liderul pietei din Romania in solutii de salarizare si management al capitalului uman (HCM), a fost achizitionata de SD Worx, principalul furnizor european de solutii de resurse umane si salarizare. Prin aceasta achizitie, Romanian Software obtine acces la intreaga gama de software si servicii de salarizare si resurse umane ale SD Worx, precum si la o prezenta extinsa pe piata din Europa. De asemenea, SD Worx isi consolideaza pozitia in Europa Centrala si de Est si isi extinde oferta de tehnologie proprie de salarizare pentru clientii sai interni si internationali.

Romanian Software detine colorful.hr, o suita completa de solutii de salarizare si HCM dezvoltate intern, care includ si un instrument online pentru calculul salariilor brute si nete ale angajatilor. colorful.hr este oferit atat on-premises, cat si in format cloud, incluzand optional gestionarea serviciilor de salarizare. Romanian Software a fost infiintata in 2001 si are 160 de angajati, oferind suport pentru peste 750 de clienti si cei 200.000 de angajati ai acestora. Printre clientii Romanian Software se numara Ikea, Starbucks, Louis Vuitton, Rewe, Altex, Cognizant si Pizza Hut. Cu sediul in Bucuresti, compania detine o cota de piata totala de 14% in Romania si a avut venituri de 4,8 milioane de euro anul trecut.

SD Worx a semnat acordul pentru a achizitiona 80% din actiuni acum, restul de 20% urmand sa fie achizitionate in 2025.

„Ne bucuram sa-i primim in familia SD Worx pe toti colegii de la Romanian Software S.R.L”, a declarat Kobe Verdonck, CEO al SD Worx. „Aceasta achizitie reprezinta o miscare strategica care ne permite sa ne extindem portofoliul si prezenta in Romania, o piata dinamica in Europa Centrala si de Est. Identificam o oportunitate semnificativa de crestere in aceasta zona si suntem increzatori ca aceasta va aduce beneficii substantiale clientilor nostri comuni.

Romanian Software are o reputatie solida in livrarea de solutii de salarizare si HCM de inalta calitate, dezvoltate intern, pentru o gama diversa de clienti, de la IMM-uri la mari intreprinderi din Romania, care activeaza atat la nivel local, cat si international. Putem ajuta acesti clienti prin administrarea completa a salarizarii si resurselor umane pe intreg teritoriul Europei, oferindu-le un dublu avantaj: expertiza locala intr-un context international”, a adaugat Kobe Verdonck.

„Integrarea in grupul SD Worx reprezinta o oportunitate excelenta pentru noi de a accelera dezvoltarea si inovatia. Impartasim aceleasi valori si viziune in ceea ce priveste asigurarea unor servicii de inalta calitate pentru clienti si utilizarea tehnologiei de ultima generatie. Prin unirea resurselor si capacitatilor noastre, putem oferi clientilor nostri mai multa valoare, optiuni si flexibilitate. Suntem entuziasmati sa facem parte din familia SD Worx si asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna pentru a crea un viitor mai bun pentru angajatii, clientii si partenerii nostri”, a declarat Victor Dragomirescu, CEO al Romanian Software.

Actionarii actuali sunt implicati si vor ramane dedicati dezvoltarii companiei. Pretul achizitiei nu va fi facut public. Pentru gestionarea acestei tranzactii, SD Worx a apelat la firmele de consultanta PwC Romania si D&B David si Baias, iar Romanian Software la Voicu & Asociatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Philips Monitors prezintă ghidul cadourilor de sărbători
Next post Ghid pentru sărbători fericite: Opțiuni sănătoase pentru masa de Crăciun