Acer at COP28_1

Expune soluții de stocare a energiei și noi concepte de produse în Dubai

Acer Inc. a dezvăluit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în Dubai, viziunea sa asupra ceea ce numim “Conscious Technology” pentru o tehnologie proiectată și realizată cu gândul la viitor. De asemenea, compania a împărtășit eforturile sale în curs de desfășurare în domeniul climatic, în timp ce au fost deschise publicului și o prezentare a două noi soluții de stocare a energiei și o expoziție climatică, cu concepte tehnologice și produse noi.

Acer s-a alăturat inițiativei RE100 și s-a angajat să se aprovizioneze cu energie electrică 100% regenerabilă până în 2035. De asemenea, s-a angajat să obțină emisii nete zero până în 2050. Fiind una dintre cele mai importante companii ITC din lume, Acer caută să amplifice impactul pozitiv asupra mediului înconjurător prin acțiuni unite; 60% dintre furnizorii săi critici s-au angajat să participe la RE100 sau au stabilit obiective de reducere a emisiilor de dioxid de carbon bazate pe știință (SBT). Acer și-a stabilit obiectivul de a utiliza 20-30% plastic reciclat post-consum în computerele și monitoarele sale până în 2025, pentru care a fost atinsă o utilizare de 17% în 2022.

Printre eforturile pe care Acer le-a împărtășit în cadrul evenimentului se numără linia de produse Vero realizate cu un procent ridicat de materiale reciclate, inițiativa Project Humanity, care educă și unește angajații din întreaga lume pentru a întreprinde acțiuni mai ecologice, precum și platforma Earthion, care reunește în continuare partenerii din lanțul de aprovizionare, inclusiv angajații acestora, pentru a aborda provocările de mediu prin soluții inovatoare și integrate. Reducerea emisiilor din logistica maritimă a Acer cu ajutorul biocombustibilului și cercetarea materialelor de ambalare sustenabile împreună cu partenerii de producție sunt câteva dintre inițiativele din cadrul Earthion.

“Trebuie să accelerăm adoptarea energiei regenerabile pentru a combate schimbările climatice cauzate de încălzirea globală”, a declarat președintele și directorul executiv al Acer, Jason Chen. “În anul 2022, Grupul Acer a atins 44% din utilizarea energiei electrice regenerabile. Pentru a ne atinge obiectivul de 100%, utilizarea energiei solare și eoliene în tehnologia de stocare a energiei va fi cheia. Luăm măsuri decisive care susțin economiile circulare și oferim soluții care minimizează impactul negativ asupra mediului nostru.”

Acer at COP28_2

Ca parte a angajamentului său net-zero, Acer își extinde prezența în industria de stocare a energiei, oferind soluții de-a lungul lanțului de aprovizionare, de la uz casnic la uz industrial, de la producție la aplicații și de la soluții de tip “front-of-the-meter” la soluții de tip “behind-the-meter”, pentru a contribui la tranziția energetică. Odată cu investiția sa în tehnologiile de celule de baterii, compania a dezvăluit noi soluții de stocare a energiei care îi extind portofoliul.

Expoziția cu tema “Tehnologie conștientă pentru un viitor mai luminos”, vorbește despre eforturile continue ale Acer în domeniul climatic și despre tehnologia proiectată și realizată cu gândul la viitor. Prezentată pe Alserkal Avenue din Dubai, expoziția evidențiază produse și servicii în cadrul a patru concepte de stil de viață:

  • Concept pentru Productivitate – Un serviciu tip abonament la cerere la vastul portofoliu de produse Acer, cu upgrade-uri, servicii și reparații la pachet, care pot fi disponibile cu un simplu click. Clienții pot deveni în mod activ parte a unui sistem care prelungește durata de viață a unui dispozitiv digital, diminuând utilizarea de noi resurse.
  • Concept pentru Educație – Hardware și software pentru calculatoare care ajută școlile să își reducă amprenta de carbon. Elevii pot învăța într-un mediu pozitiv din punct de vedere climatic, folosind laptopurirecondiționate împreună cu instrumente care să permită o utilizare conștientă.
  • Concept pentru Mobilitate – O rețea de stații de mobilitate cu centre deîncărcare, biciclete și scutere electrice agile, disponibile pentru a ușura deplasările, împreună cu instrumente precum planificarea urbană bazată pe date și predicția infrastructurii de micromobilitate, contribuind la creșterea accesului la transport pentru mai multe persoane și la sprijinirea planificării infrastructurii în cadrul orașelor inteligente.
  • Concept pentru Locuință – Un sistem hipercompatibil cu o aplicație mobilă care permite utilizarea atât a aparatelor inteligente existente, cât și a celor noi, pentru a face locuințele mai rezistente la schimbările climatice. Aplicația le permite utilizatorilor să își gestioneze mai eficient consumul de energie și să crească vizibilitatea asupra distribuției de energie a aparatelor.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 7-12 decembrie, între orele 10:00-19:00, pe Alserkal Avenue, centrul de artă din Dubai, unde vizitatorii pot afla mai multe despre angajamentele și soluțiile de mediu ale Acer și despre noile concepte de viață durabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Elite Art Club vă invită la un recital muzical de celebrare a 20 de ani de rezidență la Balcic
Next post TikTok celebrează comunitatea globală prin raportul Anul văzut pe TikTok: 2023