AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT din lume, anunță lansarea noului monitor AOC GAMING Q27G3XMN/BK. Acest model cu diagonală de 27″ (68,6 cm), se află la intersecția dintre tehnologia revoluționară MiniLED și performanțele de gaming, având un preț competitiv în raport cu standardul industriei. Q27G3XMN/BK este dedicat jucătorilor care caută o experiență HDR îmbunătățită,, culori impresionante și un preț avantajos.

Panoul Fast VA de 27″ oferă o rezoluție QHD (2560×1440) și folosește tehnologia MiniLED cu 336 de zone pentru o iluminare dinamică.

Certificarea VESA DisplayHDR 1000 facilitează afișarea optimă a tonurilor întunecate și a punctelor strălucitoare ale aceluiași cadru, iar datorită profunzimii de culoare pe 10 biți (8 biți + FRC), ecranul poate reproduce până la 1,07 miliarde de culori, acoperind 95% din standardul DCI-P3.

Diagonala de 27″ a ecranului și rezoluția QHD contribuie la obținerea unei clarități sporite în afișarea textului si a imaginilor datorită densității crescute a pixelilor. Rata de reîmprospătare de 180 Hz și timpul de răspuns de până la 1 ms GtG reprezintă un avantaj în lumea jocurilor competitive.

Retroiluminare MiniLED 

Una dintre caracteristicile principale ale modelului Q27G3XMN/BK este folosirea tehnologiei MiniLED cu 336 de zone cu reglaj individual. Grație acesteia, monitorul dispune de  certificarea DisplayHDR 1000, oferind o luminozitate și un contrast de neegalat. Panoul său Fast VA are deja un raport de contrast foarte bun, iar în combinație cu tehnologia MiniLED, oferă o reproducere de excepție a conținutului cu gamă dinamică ridicată (HDR). Soluția pentru retroiluminare cu atenuare locală (Full-Array Local Dimming) îmbunătățește considerabil experiența HDR, permițând ca unele porțiuni ale ecranului să fie complet negre, în timp ce altele sunt menținute la o luminozitate foarte ridicată. Scenele atmosferice ale jocurilor bazate pe povești prind viață cu tonuri saturate de negru și lumini strălucitoare.

Modelul Q27G3XMN/BK este perfect pentru jucătorii care sunt în căutarea experienței optime. Rezoluția sa QHD (2560×1440) redă fiecare detaliu, în timp ce rata de reîmprospătare de 180 Hz garantează o experiență de joc fluidă. Cu un timp de răspuns de până la 1ms GtG, utilizând funcția OVERDRIVE a pixelilor, monitorul prezintă o alegere potrivită pentru jocurile cu ritm alert, reducând efectele de ghosting la minimum. Panoul Fast VA garantează tranziții clare chiar și în cele mai intense secvențe ale jocurilor de tip FPS.

Caracteristici echilibrate

Gaming-ul nu se referă doar la performanța brută, ci și la crearea unei experiențe captivante și confortabile. Q27G3XMN/BK este echipat cu un suport ergonomic cu reglaj pentru înălțime, înclinare și pivotare, asigurând o poziție optimă pentru utilizatorii săi.

Pentru orele îndelungate petrecute în fața ecranului, Q27G3XMN/BK încorporează tehnologiile Flicker-Free și Low Blue care atenuează oboseala ochilor.

Modul Shadow Control oferă jucătorilor posibilitatea să ajusteze nivelurile de umbră și de iluminare pentru a perfecționa imaginile din joc și a distinge cu ușurință inamicii care se ascund în colțuri întunecate. Compatibilitatea cu tehnologia Adaptive-Sync, se traduce în posibilitatea utilizării unei rate variabile de reîmprospătare, eliminând astfel efectele de tearing sau stuttering.

Funcția Dial Point afișează un reticul peste imagine, în cazul în care acesta este absent, facilitând astfel țintirea cu o precizie mai bună.

Funcțiile monitorului pot fi controlate din meniul OSD sau folosind suita software AOC G-Menu.

AOC GAMING Q27G3XMN/BK va fi disponibil începând cu sfârșitul lunii noiembrie 2023 la prețul recomandat de 1983 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post FAKER ȘI WEIBO GAMING RIDICĂ STINDARDUL TEAM RAZER LA CAMPIONATUL WORLDS 2023
Next post Cifra de afaceri a Bergerat Monnoyeur a depasit borna de 150 de milioane de euro