La cea de-a 9-a ediție a Forumului Ultra Broadband (UBBF 2023), David Wang, Directorul Executiv al Consiliului Huawei și Președinte al Consiliului de Conducere pentru Infrastructura ICT, a ținut un discurs-cheie intitulat “UBB5.5G – Maximizarea Productivității Digitale” cu privire la cele mai recente practici din industria ultra-broadband. În cadrul discursului său, David Wang și-a împărtășit viziunea cu privire la direcția strategică actuală a tahnologiei ultra-broadband (UBB), care se concentrează pe modernizarea rețelelor, accelerarea adoptării pe scară largă a tehnologiilor digitale și optimizarea productivității digitale.

Utilizarea tot mai mare a tehnologiilor digitale în economie contribuie la creșterea productivității. Productivitate digitală devine un motor de creștere pentru economia digitală. Tehnologiile precum cloud-ul, IA, 5G și UBB sunt într-o continuă, evoluție, fiindtot mai prezente în mediile de afaceri și în locuințe prin intermediul serviciilor digitale de ultimă oră. Aceste servicii digitale conduc la o mai mare eficiență în mediul de afaceri, aducând oamenilor modalități inteligente de divertisment, trai și lucru.

Wang a subliniat: ,,În trecut, rețelele ultra-broadband se concentrau pe furnizarea de conectivitate. Cu trecerea timpului, ne-am orientat spre îmbunătățirea experienței utilizatorilor. În era 5.5G, ultra-broadband are ca obiectiv principal facilitarea accesului la serviciile digitale, indiferent de locație. Infrastructura digitală de ultimă generație va oferi o conexiune omniprezentă de 10 gigabiți, transport ultra-broadband elastic și putere de calcul masivă susținută de centre de date hiper-convergente. Implementarea acestei noi generații de infrastructură digitală va contribui, de asemenea, la accelerarea dezvoltării economiei digitale. Huawei va colabora cu clienții și partenerii din industrie pentru a promova evoluția F5.5G și Net5.5G, pentru a conduce întreaga industrie de broadband mai departe, maximizând productivitatea digitală. “.

,,Pentru a fi optimizată productivitatea digitală este nevoie să fie depășite 3 provocări esențiale. În primul rând, industria trebuie să găsească modalități prin care să susțină puterea de calcul masivă, necesară furnizării serviciilor digitale. În al doilea rând, va trebui să ofere simultan servicii de conectivitate unui număr mare de utilizatori. În plus, este nevoie să asigure și accesul utilizatorilor, indiferent de locație”, a spus Wang.

Wang a menționat pe parcursul discursului său și care sunt tehnologiile de care vor avea nevoie rețelele de ultra-broadband în viitor.

În primul rând, accesul ominprezent de 10 GB ar putea fi realizat prin accelerarea upgrade-ului de ultra-broadband mobil, o bandă largă pentru acasă, rețele pentru întreprinderi și servicii de linie privată pentru companii la 10 Gbps. Lucrul acesta ar permite un broadband de 10 GB omniprezent, furnizarea de rețele de 10 GB fără întrerupere în locuințe, îmbunătățirea conectivității pentru organizații și servicii private de linii elastice cu un debit de 10GB. Datorită acestor conexiuni de înaltă calitate, mai mulți oameni și mai multe organziații la nivel global vor putea beneficia de servicii digitale.

Accesul omniprezent de 10 GB va avea nevoie de o evoluție a rețelelor de transport convergente în rețele de transport elastice de înaltă calitate. Cele mai multe rețele metropolitane IP și optice ar trebui să suporte 400G și să evolueze mai departe la 800G. Rețelele de bază ar trebui, de asemenea, să suporte 400G, cu capacități mai mari de transfer. Rețelele optice de interconectare end-to-end (OXC) vor asigura garanția experienței pentru serviciile sensibile la latență. În prezent, latența pentru serviciile de acces, rețele metropolitane și rețele naționale este de 1 milisecundă, respectiv 5 milisecunde și 20 de milisecunde.

În plus, vor fi necesare centre de date hiper-convergente pentru a elibera pe deplin puterea de calcul a inteligenței artificiale. Prin adoptarea unei arhitecturi hiper-convergente avansate, Wang a declarat că rețelele de centre de date vor putea să se ocupe de calculul cu uz general, stocarea, calculul de înaltă performanță și cerințele de calcul AI. Atunci când sunt combinate cu interconexiuni de mare viteză de 800GE, lucrul acesta va crește semnificativ veniturile în urma investițiilor. Cu ajutorul algoritmilor de notificare explicită a congestiei și algoritmilor de echilibrare a sarcinii la scară a rețelei, sunt posibile rețele fără pierderi cu un IOPS cu 85% mai mare și rețele de cluster AI care cresc eficiența instruirii cu 20%.

În ultimul rând, este nevoie și de modele telecom largi pentru a face rețelele mai autonome și pentru a le oferi capacitatea de auto-optimizare. Este de așteptat ca, în curând, rețelele actuale cu niveluri ridicate de automatizare și digitalizare să aibă integrate noi funcții care le vor face mai autonome. Modelele telecom largi pot accelera acest proces pentru a dezvolta rețele autonome de conducere de nivel 4 (ADN-uri) determinate de intenție. Acestea susțin, de asemenea, interacțiunea om-computer și auto-optimizarea. Modelele permit deja inginerilor să administreze de două ori mai multe seturi de echipamente decât puteau înainte.

Wang subliniază că ultra-broadband este o infrastructură importantă care va accelera creșterea economică digitală. Acesta discută despre un ecosistem care să lucreze împreună pentru a oferi susținere la nivel politic și pentru a accelera inovațiile în afaceri. Tot Wang susține că, prin colaborare, industria ultra-broadband va continua să avanseze, optimizând productivitatea digitală, astfel încât mai multe persoane și organizații să beneficieze de serviciile digitale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Heyo Club: noua platformă de influencer marketing, cu peste 5.000 de membri și o profilare detaliată a fiecarui utilizator; investiție de 50.000 Euro
Next post OnePlus lansează la nivel global OnePlus Open, primul telefon pliabil din portofoliu