USB-ul este, probabil, cel mai frecvent utilizat tip de conector, fie pentru mouse, tastatură, încărcătoare sau unități flash, acestea din urmă bucurându-se, cu precădere, de multă popularitate. Unitățile de stocare din rețea fac figuri tocmai atunci când ești pe cale să susții o prezentare importantă? Sau poate că nu te poți baza pe o conexiune stabilă atunci când călătorești? O unitate flash îți permite să muți cu ușurință cele mai importante fișiere între mai multe dispozitive fără acces la internet, iar datorită dimensiunii sale, o poți transporta practic oriunde.

Atunci când vorbim despre USB-uri, majoritatea oamenilor își imaginează tradiționalul USB de tip A și conectorul său subțire, dreptunghiular, împărțit în două părți. Deși beneficiază de o largă aplicabilitate, are totuși anumite limitări. Mulți oameni își amintesc, probabil, de frustrarea simțită atunci când trebuiau să întoarcă unitatea flash de un număr bun de ori, înainte de a o conecta în cele din urmă la computer. Designul USB-A obligă utilizatorul să se asigure că dispozitivului pe care dorește să îl conecteze are conectorul poziționat corect, înainte de a-l introduce în port. Devine cu atât mai frustrant atunci când portul USB nu este vizibil, de exemplu, atunci când este situat în partea din spate a carcasei PC-ului sau a monitorului. Din fericire, conectorul USB-C vine în ajutor cu câteva avantaje suplimentare.

Designul simetric al acestuia face să dispară problema conectării „greșite”. În plus, portul USB-C este utilizat pentru un număr mai mare de dispozitive. Îl vei regăsi în computere, laptopuri, telefoane inteligente și tablete. De aceea, cu ajutorul unităților flash USB-C, poți muta cu ușurință fișiere de pe un dispozitiv pe altul. Dacă ai folosit vreodată un PC zilnic și la un moment dat ai constatat că școala sau biroul tău utilizează dispozitive Apple, probabil că ai avut șansa de a experimenta cât de greoi poate fi transferul de fișiere între cele două. Cu o unitate flash USB-C în buzunar, nu trebuie să îți mai faci griji să ai la tine cabluri și adaptoare suplimentare, deoarece chiar și unitățile de stocare și încărcătoarele utilizează același port.

Ce ar trebui să ai în vedere atunci când alegi o unitate flash? În ceea ce privește transferul de date, ar trebui, în mod cert, să iei în calcul capacitatea de stocare. Majoritatea producătorilor, cum ar fi Samsung, oferă unități flash USB-C adaptate diferitelor nevoi ale consumatorilor, cu capacități de 64 GB, 128 GB și 256 GB.

Cu toate acestea, nu numai capacitatea contează, existând și alte caracteristici care ar trebui privite cu atenție.

Tehnologia de stocare NAND și USB-ul 3.1 folosite de Samsung permit unităților flash produse de această companie să atingă o viteză de citire de 400 MB/s.Dacă lucrezi mult cu imagini și clipuri video, această mică unitate flash se poate dovedi a fi instrumentul perfect nu doar pentru fotografii profesioniști, ci și pentru cei cărora pur și simplu le place să împărtășească amintiri. O capacitate de 256 GB va stoca cu ușurință aproximativ 63.730 de imagini sau până la 12 ore de înregistrări video în format 4K.

Ce faci însă dacă computerul tău are doar vechiul port USB-A? În acest caz, poți opta în continuare pentru Samsung BAR Plus, în timp ce cei care preferă un dispozitiv de dimensiuni mai mici ar putea fi interesați de Samsung FIT Plus. Ambele dispozitive nu diferă semnificativ în ceea ce privește stocarea și viteza de citire/scriere față de USB-C și funcționează perfect ca mediu de stocare portabil. Ține minte, totuși, că nu le vei putea conecta la smartphone.

O mai mare versatilitate și compatibilitate, un transfer mai rapid de date sau pur și simplu mai mult confort sunt doar câteva dintre avantajele care fac o unitate flash USB-C să merite. De asemenea, trebuie remarcat faptul că, din 2024, USB-C urmează să devină noul standard în statele membre ale Uniunii Europene. Prin urmare, pe lângă o mai mare ușurință de utilizare, o unitate flash USB-C este, de asemenea, o investiție bună pentru viitor. Datorită acestei unități flash, vei avea întotdeauna cele mai importante date la îndemână și nu va trebui să îți faci griji cu privire la găsirea unui computer cu portul potrivit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post OnePlus lansează la nivel global OnePlus Open, primul telefon pliabil din portofoliu
Next post Călătorii cu avionul către destinațiile preferate, acum direct din aplicația 24pay