Craciunul meu cel mai memorabil a fost in anul in care aveam sapte ani, chiar la apogeul credintei mele in Mos Craciun. Emotia era puternica, atat de mult incat in acel an am stat toata noaptea asteptand sosirea lui. M-am ridicat din pat de nenumarate ori, incat parintii mei m-au pus in sfarsit in patul lor pentru a ma impiedica sa ma strecor la etaj pentru a vedea daca „El” a venit sau nu. Faptul ca au reusit sa gaseasca un moment in care sa puna cadourile sub pomul nostru, fara ca eu sa stiu, a fost ca o minune de Craciun, insa nu una completa pentru mine. De ce? Pentru ca nu il vazusem pe Mos Craciun. Bineanteles, nu le observasem nelinistea si agitatia. In plus, nu imi imaginasem vreodata ca altcineva, in afara de simpaticul Bunic, ar fi putut sa puna cadouri sub bradul nostru in fiecare an.

Abia dupa cativa ani mi-am dat seama ca parintii mei au fost in spatele minunilor de Craciun. Din fericire pentru mine, au putut sa mentina mitul Mosului pana cand am implinit zece ani. Pentru copii este important ca acestia sa creada in Mos Craciun si, pentru asta, in ziua de zi exista posibilitatea de a-l aduce, in carne si oase, in casa noastra prin serviciul de serviciul de inchiriere Mos Craciun. Acest Serviciu este disponibil la Casa lui Mos Craciun. Se poate inchiria un Mos autentic, cu barba si costum, ce seamana izbitor cu iubitul personaj, la preturi acceptabile. Oferta este valabila pentru Bucuresti si pentru Judetul Ilfov. Pe site sunt afisate tarifele pentru inchiriere pentru acasa, pentru companii si pentru scoli si gradinite.

Astfel, pentru a-l aduce Mos Craciun pentru o petrecere acasa, se poate face acest lucru incepand cu data de 15 decembrie si pana pe 25 decembrie. Tarifele variaza intre 250 si 500 de lei, iar durata pentru care Mosul va sta la tine acasa va fi de 30-60 de minute. Daca doresti o oferta personalizata, cel mai bine este sa contactezi direct echipa la numarul de telefon afisat pe site.

  1. Daca ai nevoie de Mos Craciun pentru firma, procedura de rezervare este aceeasi. Timpul este standard, de 60 de minute la un pret de 300 de lei. Pentru firmele care sunt in afara Bucurestiului se va percepe o taxa de 50 de lei.
  2. Daca doresti sa il inchiriezi pe Mos Craciun pentru serbare, se face programare si se vor percepe tarife cuprinse intre 250 de lei si 500 de lei. Timpul de inchiriere este intre 60 si 120 de minte.

Mos Craciun ramane o figura controversata in randul multor oameni de stiinta si parinti. Exista nenumarate carti pe aceasta tema, inclusiv The Myths that Stole Christmas, care sustin ca legenda Mosului nu este benefica pentru copii. Principalul argument este, in mod surprinzator, ca a spune copiilor despre o figura magica care da cadouri copiilor din intreaga lume in ajunul Craciunului este o minciuna. Dar exista si celelalte voci care arata ca a le spune copiilor adevarul despre Mosul, mai ales cand ei sunt foarte mici, este o actiune traumatica pentru ei sau ca duce la probleme de incredere intre copii si parinti.

Da, mitul Mosului este un neadevar si toti copiii in cele din urma afla acest lucru. Insa acest lucru nu este nociv. Mosul face parte, ca orice alt personaj, din fantezia copiilor. Iar fantezia, in general, este o parte normala si sanatoasa a dezvoltarii copilului. Copiii petrec o mare parte din timp jucand jocuri de rol, in special intre cinci si opt ani. De asemenea, acestia sunt expusi constant la medii in care animalele pot vorbi, oamenii pot zbura, iar obiectele apar ca prin magie. De ce un grup de reni zburatori ar trebui sa fie mai fantastici decat un soarece care vorbeste sau un om de zapada care canta? Desi perceptia magica scade intre sapte si noua ani (in jurul aceleiasi varste la care cei mai multi copii renunta la mitul lui Mos Craciun), aceasta nu dispare pentru totdeauna. Uneori, adultii au nevoie de putina magie si in viata lor, si savureaza din plin emotia asteptarii lui Mos Craciun.

Pentru mine, mitul lui Mos Craciun a fost o parte interesanta a copilariei, una care a adaugat un sentiment magic vacantei de iarna – un sentiment care a lipsit de ceva timp.  Insa, acum, de cand sunt parinte, am readus magia acestei sarbatori. Si pentru ca cel mic sa aiba parte de ceva mai frumos decat am avut eu in copilaria mea, apelez, an de an, la Casa lui Mos Craciun. Fac acest lucru din timp, pentru a fi sigura ca am selectat Mosul care mi se pare perfect pentru a veni in casa noastra. De fiecare data am fost multumiti. Isi joaca rolul atat de bine incat aproape ca si eu, si sotul credem ca este real. Iar, cel mic este mai mult decat incantat si fericit sa ii spuna poezii si sa faca poze cu el.

Pentru mai multe detalii, intra pe site-ul casaluimoscraciun.ro si creeaza o atmosfera de poveste pentru Craciunul ce bate la usa!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *