Studiile medicale ne arata ca dereglarile hormonale au un impact mai ridicat asupra femeilor, decat asupra barbatilor. Cu toate astea, sigur am intalnit cel putin odata in viata o pisica care sa treaca printr-o astfel de serie de transformari hormonale. Deopotriva studiile ne arata ca aceste schimbari, atat la nivel uman, cat si animal, au usoare diferente intre ele, dar se manifesta aparent similar. Asadar, cred ca este foarte important sa stii ce te asteapta de la viitoare partenera, cum sa-i cunosti dereglajele hormonale si cum sa reactionezi. De asemenea, in lipsa unui partener, multe persoane apeleaza la un animal de companie, deseori la pisici. Astfel iti vom dezvalui astazi si cum sa recunosti schimbarile hormonale prin care trece pisica ta si ce trebuie sa faci intr-o astfel de situatie.

Care sunt asemanarile si diferentele dezechilibrului hormonal la femei si la pisici?

Schimbarile hormonale la femei

Diferenta majora intre animale si oameni este ca, atunci cand au loc aceste dereglari hormonale, oamenii nu se manifesta prin sunete ciudate asa cum fac animalele, in speta, pisicile. De regula femeile sunt mai agitate in aceasta perioada, iar schimbarile hormonale apar lunar pe fondul ciclului menstrual, la menopauza, dar chiar si mai regulat, atunci cand femeia simte nevoia de implinire sexuala.

Dereglarile hormonale se manifesta de obicei prin agitatie, irascibilitate, lipsa somnului si totodata lipsa de energie sau de concentrare. Unele femei asimileaza aceste transformari hormonale cu usurinta si nu prezinta simptome aparte, in timp ce unele isi fac recunoscute transformarile prin care trec printr-un caracter impunator care iese in evidenta chiar si fara a-si dori acest lucru. De aceea este foarte important sa avem si o viata sexuala echilibrata si, in postura de parteneri, sa le oferim femeilor din intreaga lume un act sexual pe masura. In lipsa unui partener sau daca actul intim nu mai pare a fi la fel de satisfacator ca la inceputuri, renuntati la inhibitii si incercati lucruri noi, noi pozitii sau chiar si jucarii sexuale de pe https://www.playlove.ro. Jucariile sexuale au rolul de a oferi mai multa placere suplimentara in timpul actului sexual, alaturi de partenerul de viata sau in lipsa acestuia. Jucariile sexuale sunt renumite in principal pentru efectul lor medical pe care il au asupra corpului si respectiv, asupra nivelului hormonal. O viata sexuala implinita duce la prevenirea reactiilor adverse cauzate de o viata sexuala nesatisfacatoare si previne in acelasi timp aparitia unor boli si a unor stari de agitatie sau oboseala.

In zilele noastre gasim o sumedenie de astfel de jucarii sexuale, de diferite forme, marimi sau culori, traditionale sau cu sistem performant de alimentare si operare, cu trepte multiple de vibratii (ca in cazul vibratoarelor inteligente). Toate sunt realizate din materiale cat se poate de igienice si atestate medical astfel incat ele sa fie usor agreate de catre zona intima.

Schimbarile hormonale la pisici

De regula, pisicila intra in calduri incepand cu varsta de 4-12 luni. Corpul animalelor se dezvolta mult mai repede iar dereglarile hormonale pot aparea divers, in diferite momente din viata. De exemplu, felinele de apartament sunt cele care intra mai des in calduri, in special daca ele au fost adoptate la o vasrta inaintata sau daca au contact cu mediul extern. Iti recomand in cazul in care stai la apartament sa nu-ti scoti pisica afara sau cel putin sa nu faci acest lucru pana pisica ta nu este vaccinata si sterilizata corespunzator. Nu doar ca aceasta se va invata si va insista sa o duci afara chiar si atunci cand nu ai posibilitatea, insa risti si ca ea sa ia contactul cu pisici maidaneze, posibil bolnave, cu paraziti, cat si cu pisici aflate “in calduri”. Atunci cand pisicile sunt un calduri vor secreta o serie de feromoni pentru a-si lasa amprenta si pentru a fi gasite de partener, fapt ce poate declansa transformarile hormonale. De aceea, o pisica de interior care este scoasa ulterior afara, isi poate declasa astfel, invoit, nevoia naturala de a se reproduce.

Este foarte simplu sa-ti dai seama ca pisica ta se afla in calduri. De regula ea devine mai agitata, miauna foarte mult, se gudura si se tavaleste de tot ce apuca. In aceasta perioada vei putea observa ca pisica are un apetit scazut, corpul ii tremura sau chiar scoate sunete extrem de impunatoare. Bataia nu va rezolva nimici, chiar daca deseori te va face sa-ti pierzi cumpatul. Din punct de vedere medical nu se recomanda sterilizarea pisicii intr-o astfel de perioada, desi poate acesta va fi primul tau gand. La recomandarea medicului veterinar sau al farmacistului ii poti administra o serie de pilule contraceptive care sa-I tempereze nevoile hormonale. Trebuie sa tii cont ca atata timp cat pisica ta nu si-a indeplinit nevoile sexuale, riscul ca aceasta sa intre in calduri la o scurta perioada de timp este ridicat. Dereglarile hormonale la felinele de interior difera complet de cele de exterior. Mai mult, in toata aceasta perioada ar trebui sa eviti ca pisica ta sa aiba contact cu alte pisici, mai ales daca nu-ti doresti sa faca pui. Dupa terminarea acestei perioade poti apela la un veterinar pentru a programa sterilizarea sau poti face acest lucru preventiv, incepand cu varsta recomandata de 4 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Servicii pentru necesitati moderne!
Next post Servicii rapide si eficiente de reciclare deseuri, numai de la Cleanrecycle.ro!