Ma revad cu capul in poala bunicii. Ea imi spune povesti. Are un stil captivant de a povesti, cel putin felurile de mancare mi le descrie cu un talent care imi face pofta. Seamana cu Creanga in acesta privinta.
Bufetul rustic din bucatarie il revad si acum. Cand bunica pleca dupa treburi, nu ramanea sertar necontrolat de mine. Gaseam acolo borcane de dulceata de fragi, de cirese amare si de cirese albe, bucati de zahar cubic (nu stiu de unde le lua pe criza aceea!) si miere cremoasa si dulce.

Am fost copilul care neavand acces la toate bunatatile din ziua de astazi, consideram o lingura de dulceata de capsuni bunatatea suprema.
Ce frumos era bufetul de la bunica! Mi se parea un seif de valori si am crescut cu el in gand. A exercitat o atractie deosebita asupra mea si vitrina. In spatele putinelor bibelouri erau cescutele mici de cafea, cu trandafiri pe portelanul alb. Te simteai rasfatat, cand bunica le scotea si le umplea cu o cafea din cicoare sau din nechezol. Imi placea sa stau printre invitatele bunicutei si sa ascult ce vorbesc, iar daca incercam sa ma bag in vorba lor, ma expediau scurt. In paharele punea bunica visinata, iar pe farfurioare placinta cu branza.
Doamne, ce Rai! Am pierdut Raiul acela si mobila masiva din lemn, care avea peste 50 de ani s-a scorojit si ea.


Cand ma apuca dorul de bunica, de timpul petrecut cu ea si de clipele in care dadeam iama prin bunatatile ei, iar ea se facea ca nu vede, intru pe site-ul unui magazin cu mobila in stil rustic sa imi clatesc ochii plini de dor.
Vitrina este acolo, numai ca arata intr-un mare fel. Bufetul poate fi comandat si el si ales in functie de design si de dimensiunile bucatariei.
Aici gasesc lumea mea de vis, universul copilariei pe care vreau sa mi-l recladesc acasa.
Mobila din lemn masiv costa, dar pretul merita. Ea isi mentine aspectul mult timp, este robusta si poate fi impinsa, trasa si mutata de colo colo, fara grija. Pana si unitatile de cazare din tara care se respecta merg pe formula mobilierului rustic.

Cine are talent la pictura, isi poate face o mobila de vis in casa. Mobila pictata este foarte scumpa si realizata din lemn de esenta moale. Magazinul prezentat de mine comercializeaza si realizeaza la comanda mobila pentru o viata, adica din lemn de esenta tare.
Daca esti talentat, ce te impiedica sa iti pictezi mobila? Poti incepe cu masa, iar in cazul in care nu iti place rezultatul, o acoperi cu o fata de masa potrivita si renunti.
Nu are cum sa nu iasa bine, daca folosesti culorile potrivite si alegi si desenul potrivit. Da, trebuie sa te decizi: peisaj, imprimeu floral sau geometric, ce anume vrei sa fie pe mobila ta!
Si persoanele lipsite de talent isi pot face un mobilier de cinci stele cu ajutorul saloanelor. Exista multe sabloane pe care dai cu pensula inmuiata in culoare si gata desenul!

Imaginati-va ce bine da o sufragerie cu grinzi aparente, cu mobila din lemn masiv, cergi mitoase pe pat si pe fotolii, covoare oltenesti pe jos, vase decorative din lut asezate cu gust si de ce nu, undeva o fantana mica din lemn, prevazuta cu un sistem de iluminat rustic pe timpul noptii. Si un car mic decorativ, din lemn s-ar potrivi sau cel putin o roata din lemn.
Pe o polita din lemn pot fi expuse si costume populare, stergare cusute cu mana, un caer de lana cu fus si furca…
Putem sa mutam un colt din Muzeul Satului acasa, fiindca radacinile tanjesc dupa universul satului in care ne-am nascut si ne-am format.

In concluzie, gasiti magazinul de mobila prietenos si mobilati-va casa rustic! Nu veti regreta si veti constata ca si nepotii vor fi atrasi de decor.
Investind in mobila de calitate premium, faceti economii substantiale. Stiti de ce? Nu veti mai fi obligati sa tot inlocuiti un scaun caruia i s-au rupt picioarele sau spatarul, un sifonier caruia i s-a macinat peretele din spate sau patul care a cedat sub greutate.
Eu mi-am comandat din magazinul prezentat mai sus mobila si tin sa va anunt ca sunt mandra de ea si extrem de mutumita, mai ales ca parca o vad cu ochii mintii pe bunica scatand farfurioarele si cestile si asezandu-le pe masa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Livrare nonstop în weekend : Glovo va livra vinerea și sâmbăta noaptea în București
Next post Solutiile avantajoase in materie de camioane second hand!