Produsele din otel galvanizat sunt de departe cele mai solicitate in cele mai diverse domenii ale vietii noastre, atat in ​​productie, cat si la nivel de gospodarie. Cu toate acestea, calitatea produselor fabricate din otel galvanizat, este determinata in mare masura de metoda de debitare tabla zincate. Compania Analko Aluminium Industry SRL  este gata sa ofere consumatorilor cea mai avansata tehnologie pentru debitare tabla zincate, bazata pe taierea cu laser.

Domeniul de aplicare a tablei zincate

Tabla zincata are caracteristici tehnologice ridicate, permitand producerea celor mai populare produse la scara industriala. Cea mai mare parte a produselor din tabla zincata este fabricata prin stantare si desenare profunda. In acelasi timp, se pastreaza proprietatile fizice de baza si parametrii tehnologici ai metalului. Folosind masini de debitat tabla zincata si matrite de perforare, industria moderna produce o mare varietate de produse destinate utilizarii in diferite sectoare ale economiei si in sectorul gospodariilor.

Debitare tabla zincate – Echipamente de taiere

Tehnologia pe care compania  Analko Aluminium Industry SRL  este gata sa o ofere face parte  din ramura de confectii metalice. Taierea cu laser, spre deosebire de metodele traditionale de taiere a unei foi de tabla, se distinge prin inalta precizie si viteza de prelucrare a suprafetei de lucru. Tehnologia se bazeaza pe utilizarea jetului de gaze de taiere, care este asigurata de un aparat laser special cu gaz. Pe suprafata unei foi de tabla zincate, a carei grosime este de 3-4 mm, curentul de gaz fierbinte sub forma de fascicul laser, este alimentat sub presiune inalta. Sub influenta sa, structura foii de tabla zincate este distrusa, iar topirea metalului incepe intr-o zona foarte subtire si limitata. Ca urmare a efectului intens al fasciculului laser asupra suprafetei metalice, nu numai ca metalul se topeste, dar in acelasi timp scala este indepartata.

Fasciculul de gaz are o sectiune foarte subtire, care ofera nu numai o taiere de inalta precizie a tablei zincate, ci si calitatea suprafetei de lucru. De regula, dupa debitare laser, piesele zincate nu necesita o slefuire suplimentara. Pentru debitarea  tablei zincate se folosesc instalatii de inalta tehnologie care functioneaza pe baza de lasere cu gaz. Echipamentul este reprezentat de o linie de complexe automate. Fiecare unitate este echipata cu un sistem CNC care permite controlul deplin al  intregului ciclu de productie. Dispozitivele functioneaza intr-un mod puls-periodic, ceea ce asigura o performanta ridicata si precizie de taiere.

Debitare tabla zincate – Avantaje

Utilizarea acestei tehnologii in scopuri industriale permite  procesarea materialelor, la costuri reduce, ceea ce face ca pretul final al produselor din tabla zincate sa fie acceptabil si accesibil consumatorului. In comparatie cu alte metode de taiere a foilor de tabla zincate, taierea cu laser are urmatoarele avantaje:

  • absenta totala a contactului mecanic al echipamentului cu suprafata de lucru a materialului;
  • capacitatea tehnologica de a realiza gauri de orice diametru;
  • tratarea tablei zincate cu un dispozitiv de taiere cu laser, asigura o precizie de taiere ridicata, cu o eroare minima de pana la 0,05 mm in precizia taierii;
  • viteza mare de taiere spre deosebire de alte metode de procesare;
  • tehnologia este conceputa atat pentru productia automata in masa, cat si pentru realizarea debitarii tablei zincate la dimensiuni individuale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Huawei și cuplul Alexia Eram & Mario Fresh te provoacă! Intră în competiție și poți apărea pe cel mai mare afiș stradal fotografiat în întregime cu un smartphone
Next post Brother sustine activitatile de protectie a mediului