Momentul alegerii scaunului auto pentru cel mic este printre cele mai importante momente, avand in vedere ca acesta ii va asigura celui mic confort si siguranta in timpul tuturor calatoriilor cu masina. Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere cand pornesti in cautarea unui scaun auto este ca scaunele auto pentru copii pozitionate cu spatele la sensul de mers sunt cele mai sigure.

Bineinteles, poti sa te gandesti la multe lucruri in legatura cu aceste scaune: ce va vedea copilul, tu nu il vei vedea numai daca pozitionezi o oglinda, dupa ce creste cum isi va tine picioarele, va sta confortabil si mult altele. Toate aceste ganduri nu trebuie sa fie o piedica in utilizarea unui scaun cu spatele la sensul de mers un timp cat mai indelungat.

  1. A crescut si nu ii mai incap picioarele

Este problema la care parintii se gandesc cel mai des in legatura cu pozitionarea scaunului cu spatele la sensul de mers. Odata ce copilul creste, nu va mai putea sa isi intinda sau sa isi lase picioarele sa atarne in voie. Oare va sta comod in scaun?

Trebuie sa stii insa ca cei mici sunt foarte flexibili si pot sa isi tina picioarele in mult mai multe pozitii decat te-ai fi gandit vreodata. Multi dintre copii prefera sa stea cu picioarele indoite, sprijinite pe bancheta din fata lor sau incrucisate pe scaunul propriu, decat cu ele atarnate. Poti observa aceasta inclinatie a celor mici de a-si tine picioarele cat mai aproape de corp sau chiar sub fund si atunci cand acestia se joaca pe jos. Astea fiind spuse, poti sa uiti de aceasta grija.

  1. Nu vede nimic pe geam, se va plictisi

In cazul unui scaun pozitionat cu fata la sensul de mers, copilul nu va vedea nici mai mult nici mai putin decat saptele scaunului din fata si capul pasagerului. In cazul scaunului pozitionat cu spatele la sensul de mers, vor avea parte de toata privelistea oferita de luneta din spate, dar si de pe geamul din lateral. Astfel ii vor vedea pe ceilalti participanti la trafic si chiar vor fi incurajati sa interactioneze cu ei.

  1. Ce se intampla daca ne loveste cineva din spate

Majoritatea persoanelor spun ca si scaunul cu spatele la directia de mers este la fel de periculos pentru capul, gatul si coloana copilului in caz ca cineva loveste masina din spate. Conform legilor fizicii asa si este si nu avem cum sa ne sustragem de sub aceasta lege. Statisticile spun insa ca, in general, accidentele cu impact din spate sunt mai putine, in majoritatea cazurilor una dintre masini este stationara si se intampla la viteze mult mai mici decat cele frontale.

  1. Copilul nu vrea sa stea cu spatele la sensul de mers

Acesta este un argument care nici macar nu trebuie sa fie bagat in seama, avand in vedere ca este vorba de siguranta copilului. La fel cum nu il vei lasa sa puna mana pe ceva foarte fierbinte sau sa iasa in strada plina de masini, nu il vei lasa nici sa aleaga cum sa stea in masina, deoarece nu este inca capabil de a intelege pericolul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Axis a lansat o nouă cameră de rețea pentru supravegherea obiectivelor cu risc ridicat de explozie
Next post HONOR VIEW20 – NOI STANDARDE ÎN MATERIE DE SMARTPHONE-URI PRIN TEHNOLOGII DE ULTIMĂ GENERAȚIE •Colaborările cu National Geographic, Moschino și Epic Games scot în evidență poziția de lider a brandului HONOR în materie de fotografie, design și performanță.