De Jared Spataro, Corporate Vice President, Microsoft 365

Săptămâna aceasta, în regiunea Puget Sound din Statele Unite s-a depășit o altă etapă dificilă legată de COVID-19. Pe măsură ce numărul cazurilor locale continuă să crească, guvernul SUA a transmis multor întreprinderi individuale să rămână închise temporar până la reducerea focarului. Guvernele din întreaga lume au luat măsuri similare. Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile), deja afectate puternic de impactul focarului, vor simți cel mai mult efectele. Suntem deja martorii spiritului lor antreprenorial, în timp ce restaurantele se transformă în companii de livrare, serviciile în persoană pot trece rapid la soluții digitale, iar magazinele de retail trec online peste noapte. Însă, odată cu închiderea școlilor, anularea activităților de grup și evenimentelor și a numeroaselor întreprinderi care solicită angajaților să lucreze de la distanță, viața noastră profesională și  cea personală s-au contopit – uneori cu stângăcie – și toți facem eforturi pentru a ne menține afacerile și familiile sănătoase și în siguranță.

Înțelegem că  IMM-urile nu își pot permite să fie rupte de realitate. Știm că acestea trebuie să continue să își deservească fiecare necesitate a clienților existenți, să creeze noi afaceri, să colaboreze cu echipa și să facă tot posibilul pentru a menține compania în funcțiune. Acesta este motivul pentru care Microsoft pune tuturor la dispoziție Microsoft Teams, chiar și organizațiilor care nu au Office 365.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre Teams și despre cum puteți începe să îl utilizați astăzi.

Ce este Microsoft Teams?

Microsoft Teams este o soluție software care permite IMM-urilor să îndeplinească multe sarcini esențiale de afaceri de la distanță. Cu Teams poți să discuți, să colaborezi și să te întâlnești virtual cu angajații, clienții, furnizorii și partenerii. Aplicațiile Microsoft Office sunt integrate chiar în Teams, astfel încât puteți utiliza și partaja fișierele create în Word, Excel, PowerPoint și Outlook fără a părăsi platforma. Recent, compania a oferit sfaturi propriilor angajați despre cum să începi să lucrezi de la distanță cu Teams. Dacă folosiți instrumentul pentru prima dată sau dacă lucrați de la distanță pentru prima dată, sfaturile vă pot ajuta să vă obișnuiți cu ambele situații.

Teams pus la dispoziția tuturor

Teams face parte din Office 365. Dacă organizația dvs. este autorizată pentru Office 365, îl aveți deja și vă puteți autentifica aici. Chiar dacă nu aveți Office 365, dorim să ne asigurăm că toată lumea are acces la Teams în această perioadă dificilă. Iată câteva modalități simple de a beneficia imediat de Teams pentru toți utilizatorii din companie, chiar dacă nu aveți Office 365.

Pentru persoanele fizice și juridice care achiziționează direct de la Microsoft.com

Dacă doriți să obțineți Teams direct de la Microsoft, puteți face acest lucru în următoarele moduri:

  • Înscrieți-vă pentru free trial Office 365 Business Premium, care include o versiune Teams completă.
  • Dacă utilizați o adresă de e-mail de consumator, cum ar fi Gmail sau Outlook, vă puteți înscrie pentru versiunea Teams freemium urmând acest link.

Pentru companii deservite de parteneri

Dacă sunteți client Microsoft nou sau consacrat și nu dețineți licențe care includ Microsoft Teams (cum ar fi Exchange Online sau Office 365 Business), puteți colabora cu partenerii pentru a primi un free trial Teams de șase luni. Dacă nu aveți încă un partener și doriți să lucrați cu unul, puteți căuta parteneri cu expertiză în Microsoft Teams folosind acest link. Această ofertă este potrivită pentru companiile cu până la 1.000 de utilizatori.

Într-un moment în care atât de mulți dintre noi trecem la munca de la distanță, sperăm că Teams vă poate ajuta să duceți afacerea mai departe. Mai jos veți găsi răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări ale IMM-urilor despre lucrul cu Teams. După ce începeți să lucrați, puteți reveni aici pentru sfaturi, povești ale clienților și articole informative concepute pentru a vă ajuta să vă adaptați la munca de la distanță. Suntem împreună în această situație și ne-am angajat să ajutăm toți clienții să își mențină afacerile funcționale în aceste vremuri provocatoare.

Întrebări frecvente despre Teams

  1. Ce se întâmplă când o persoană se conectează cu datele de autentificare de la muncă? A. Dacă persoana fizică are licență pentru Teams, va fi conectată. Dacă nu are licență, va fi conectată și va primi automat o licență Teams gratuită, valabilă până în ianuarie 2021. Aceasta include întâlniri video pentru până la 250 de participanți, evenimente live cu până la 10.000 de participanți, înregistrare și partajarea ecranului, alături de chat și colaborare. Detalii pentru IT pot fi găsite în acest document.
  2. Ce include versiunea Teams freemium?
    A. Această versiune oferă chat nelimitat, grup integrat, apeluri audio sau video individuale, 10 GB spațiu de stocare a fișierelor și 2 GB spațiu de stocare personal pentru fiecare utilizator. De asemenea, veți obține colaborare în timp real cu aplicațiile Office pentru web, inclusiv Word, Excel, PowerPoint și OneNote. Nu există termen limită. Obțineți detalii aici.
  3. Există o limită de utilizator în versiunea freemium?
    A. Nu, nu există restricții privind limitele de utilizator.
  4. Pot programa întâlniri în versiunea freemium?
    A. În viitor, vom face posibilă programarea întâlnirilor utilizatorilor. Între timp, puteți efectua întâlniri și apeluri video improvizate.
  5. Ce sfaturi aveți pentru a lucra de acasă?
    A. Așa cum am menționat mai sus, echipa noastră a publicat recent o listă de sfatri pentru Teams. În plus, Lola Jacobson, technical writer senior, a postat săptămâna trecută patru sfaturi suplimentare. Am actualizat și pagina Suport pentru lucrul la distanță de la Microsoft Teamsde pe docs.Microsoft.com. Avem mai mult conținut de prezentat, așa că rămâneți cu noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Glovo încurajează restaurantele să gătească în continuare: Livrările la domiciliu sunt aprobate de către autorități
Next post Noul smartphone Nokia 5G dezvăluit astăzi, odată cu alte noutăți din portofoliu – un telefon Nokia este singurul gadget de care vei avea nevoie