Covoarele sunt adesea alese ca metoda de a acoperi podelele casei sau ale unei cladiri in functie de aspectul si dimensiunilor lor, dar stiati ca au impact si asupra calitatii aerului interior? Covoarele sunt o parte importanta a decorului casei noastre, in special in casele cu un procent mare de pardoseala dura, dar si un elemnt important dintr-o cladire de birouri, dintr-un restaurant sau hotel si alte locatii cu diferite utilizari.

Covoarele lumineaza o camera si ofera caldura si confort pentru cei care pasesc pe ele. Atunci cand sunt folosite anumite covoare profesionale, acestea protejeaza podeaua de trafic, deversari de substante si solutii abrazive, incetinind astfel procesul de uzura si protejand podeaua. La urma urmei, este mult mai usor sa inlocuiti un covor decat o intreaga podea.

De ce sunt covoarele bune pentru sanatate?

Poate ati auzit de faptul ca locuintele cu covoare au o calitate mai buna a aerului in interior decat casele cu podele dure. Acest lucru se datoreaza faptului ca acel covor actioneaza ca un filtru, tragand poluantii din aer, captand poluantii pana cand sunt indepartati cu aspiratorul sau supusii curatarii profesionale. In mod natural, covoarele actioneaza ca un strat protector in casa, actionand ca un filtru pentru poluanti. Asadar, daca aveti membri ai familiei cu astm sau alergii si aveti zone mari cu podele dure in casa dvs., cumparati cateva covorase interior! Aspirati-le in mod regulat, fata si spate si efectuati curatarea profesionala a covoarelor.

In schimb, pentru institutii, restaurante si hoteluri, cum spuneam, este nevoie de covoare profesionale. La magazinul covoare-profesionale.ro sunt disponibile mai multe tipuri, printre care si cele denumite covorase HORECA. Acestea au o textura cu mult diferita de cea a covoarele clasice, pe care le folosim in locuintele noastre. Aceste covoare sunt realizate din fire speciale de nylon, poliamida sau polipropilena, si asta le face a fi atat practice, cat si foarte rezistente. Textura lor speciala le face usor de spalat si nu exista riscul de a intra la apa sau de a-si pierde culoarea. Ele au un rol functional, dar si estetic, fiind disponibile in mai multe culori si modele. Astfel, in functie de specificul sau tematica locatiei, covoarele HORECA pot fi asortate cu usurinta pentru a da un aspect cat mai placut interiorului respectiv. Covorasele de exterior profesionale au, in schimb, mai mult un rol functional, desi nici estetic nu lasa de dorit. Ele sunt create special pentru a opri murdaria de pe talpile pantofilor persoanelor care intra in cladirea respectiva. Se amplaseaza usor, au sisteme antialunecare si se pot curata extraordinar de simplu.

O gama inedita de covoare, de la covoare-profesionale.ro o reprezinta covoarele personalizate. Sunt recomandate firmelor sau companiilor care isi doresc sa isi afiseze logo-ul sau orice alta imagine reprezentativa pentru afacerea respectiva. Astfel, covorul personalizat, creat din cele mai bune materiale si cu cele mai performante vopseluri, va fi ca o carte de vizita pentru clientul respectiv. Desi dureaza putin mai mult,  produsul finit va va uimi.

Da, covoarele fac parte din viata noastra si sunt importante, fiecare covor in felul sau. Comandati acum covorul care vi se potriveste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post DENT ESTET creează un serviciu unic în România -MASTERPLAN de Implantologie Digitală –
Next post PC Garage sărbătoreşte 14 ani de pasiune pentru hardware, oferind clienţilor peste 2.000 periferice cadou