Traim intr-o era in care tehnologia este in plina dezvoltare, in care leacuri pentru unele din cele mai grave boli sunt puse la dispozitia oamenilor, in care ne gandim cum sa cucerim planeta Marte. Si totusi, indiferent cat de avansati vom fi, lupta cu bacteriile este din ce in ce mai mare. Poate nu crezi insa, in ziua de azi, si riscul aparitiilor infectiilor sau a anumitor boli este mai mare. Principala cauza este cresterea alarmanat a populatiei globului. Deja suntem peste 7 miliarde de oameni, si zone precum India sau China sunt dens populate si prezinta riscuri si mai mari de infectii. Cu cat locuim intr-o locatie cu mai multi oameni, cu atat suntem mai supusi unor astfel de riscuri. Desigur, asta nu inseamna ca trebuie sa ne izolam. Soluita ar fi folosirea frecventa unui sapun profesional sau a dezinfectantilor pentru maini. Daca cineva isi doreste sa lupte cu infectiile, trebuie sa aplice reguli si metode stricte de igienizare si dezinfectie la locul de munca, dar si acasa.

Modul in care ne ocupam de igiena este diferit in functie de locatie. Acasa este extrem de important sa ne spalam foarte bine pe maini. Insa, la locul de munca, si mai ales daca lucram intr-o clinica sau cabinet medical, gradul de igiena trebuie sa fie mai ridicat. O simpla spalare pe maini nu este suficienta, deoarece, intr-o institutie medicala, frecventa si intensitatea bacteriilor este mult mai mare. Asa ca, folosirea dezinfectantilor de maini este obligatorie. Nu ar fi rau, daca lucrati intr-un asemenea mediu, sa folositi chiar si in locuinta proprie astfel de dezinfectanti pentru a reduce riscul contaminarii membrilor familiei.

Microbii si bacteriile sunt peste tot. Se pot contracta de acasa, de la birou, de la restaurantul unde mancam, de la cabinetul medicului. Adevarul este ca niciunde nu suntem in siguranta. Corpul nostru are abilitatea de a lupta cu acesti microbi si bacterii, insa, daca vorbim despre o persoana a carei imunitatea este mai scazuta, infectiile nu vor ezita sa apara. Trebuie sa acordam o deosebita atentie igienei personale, sa ne spalam pe maini, mai ales dupa ce folosim toaleta, inainte de masa sau cand intram in casa.

De exemplu, la magazinul Sanito.ro exista o gama larga de dezinfectanti maini, la preturi foarte bune, extrem de eficienti in combaterea microbilor si bacteriilor. Fata de spunul obisnuit, pe care il gasim in magazine, un dezinfectant profesionist de la Tork are ca si caracteristica principala eliminarea a 99,9% din bacterii. Acestea sunt sub forma de geluri, pentru care nu este necesara folosirea apei. Tot de la Sanito.ro se poate achiztiona si sapun Tork, pentru cei care prefera sa foloseasca ceasta metoda. Sapunurile de la acest brand au capacitati de igienizare la fel de eficiente ca si dezinfectantii.

Un alt mod de a fi siguri ca mainile sunt cat mai curate este acela de a folosi prosoape unice de hartie. Un prosop din tesatura il puteti folosi acasa. Insa, la locul de munca evitati sa va stergeti pe prosopul altcuiva. Hartia este cea mai igienica si, odata folosita, va fi aruncata. Dezinfectantii sunt indispensabili pentru a pastra o igiena corespunzatoare si corecta, indiferent de mediul in care lucram. Nerespectarea curateniei poate duce la infectii si maladii grave, insa cu Sanito.ro ai mai multe sanse de a fi sanatos.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post ALERTĂ MEDIA: Razer scrie istorie cu 10 milioane de mouse-uri DeathAdder vândute
Next post AMD anunță lansarea la nivel mondial a noii sale platforme de gaming, dezvoltată pe un proces de fabricație de 7nm. Aceasta este compusă din noile plăci video Radeon RX 5700 și Radeon RX 5700 XT, precum și din noua generație de procesoare AMD Ryzen 3000.