Design din sticlă curbată, o nouă tehnologie a display-ului, deblocare biometrică prin recunoaștere facială și buton special Google Assistant – Nokia 4.2 este acum disponibil în România

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane și tablete, anunță disponiblitatea Nokia 4.2 în România, la prețul recomandat de 899 RON. Este vorba despre primul smartphone creat special pentru a oferi ultimele inovații în domeniu, la un preț cu adevărat accesibil. Designul elegant, cu sticlă curbată și display-ul cu notch pentru camera de selfie caracterizează exteriorul Nokia 4.2. La interior, telefonul dispune de o camera duală, deblocare biometrică prin recunoaștere facială și cel mai recent procesor Qualcomm® Snapdragon™, alături de Android™ 9 Pie.

„Un telefon accesibil din punct de vedere preț nu înseamnă că trebuie să limiteze accesul utilizatorilor la cea mai bună experiență Android și la ultimele tendințe. De la experiențe de top, la o măiestrie de cel mai înalt nivel, inovații AI și camera principală duală, Nokia 4.2 dispune de cele mai bune experiențe pe care un utilizator le poate întâlni la un smartphone, la un preț accesibil,” a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

AI avansat la cea mai mică atingere

Cu butonul Google Assistant disponibil în premieră, Nokia 4.2 revoluționează felul în care utilizatorul interacționează cu telefonul. Printr-o simplă atingere, utilizatorul are acces la asistență din partea Google Assistant – fie că este vorba despre direcții de navigare, apeluri telefonice, muzică sau simple răspunsuri, Google Assistant ajută utilizatorul în sarcinile zilnice sau poate oferi informații mai rapide. Utilizatorii pot apăsa butonul de două ori pentru a primi un instantaneu vizual al zilei din partea Google Assistant, cu sugestii inteligente și detalii optimizate, precum informații despre transport, facturi scadente sau informații din calendar, pentru ca aceștia să fie siguri că vor fi mereu la curent. Prin apăsarea lungă a butonului, utilizatorii pot activa modul walkie-talkie, ceea ce permite ascultarea activă din partea Google Assistant, în cazul întrebărilor sau comenzilor complexe din partea utilizatorilor.

Caracteristicile de flagship ale Nokia 4.2, precum autentificarea facială rapidă, acțiunile exclusive Google Assistant, sau deschiderea aplicației de cameră pentru a face un bothie, sunt susținute de AI. Nokia 4.2 permite accesarea Google Assistant fără a fi nevoie de deblocarea telefonului, dacă utilizatorul alege această opțiune în meniul de setări. Utilizatorii pot astfel realiza sarcini simple, precum setarea unui timer, a unor memento-uri, pot reda muzică sau adresa întrebări către Google Assistant.

Proiectat cu măiestrie și dotat cu cele mai recente inovații

Dimensiunea compactă a Nokia 4.2 și afișajul fără ramă, cu notch pentru camera de selfie stau la baza telefonului care, cu o grosime de doar 8.4 mm, este îndeajuns de subțire pentru a putea fi folosit cu o singură mână. Cu un design elegant, cu sticlă frontală și posterioară curbată, telefonul are un aspect solid, clasic, datorită structurii interne din metal ușor și ramei din policarbonat cu finisaj satinat. Mai mult, butonul Power dispune de un led pentru notificări, pentru ca utilizatorii să poată observa mai ușor când trebuie să verifice telefonul.

Nokia 4.2 dispune de un procesor Qualcomm® Snapdragon™ 439 octa-core îmbunătățit, ce sporește performanța telefonului atunci când utilizatorul are nevoie, mai ales când acesta  va dori să acceseze jocurile preferate sau să urmărească un film.

Având caracteristici de imagine similare cu cele ale unui flagship, la un nou segment de preț, camera duală cu senzor de adâncime captează fotografii impresionante. Camera principală de 13 MP și senzorul de adâncime permit utilizatorului să surprindă atât fotografii de înaltă calitate, cât și portrete și peisaje extraordinare pentru social media. Cu ajutorul tehnologiilor AI și machine learning, utilizatorii pot realiza fotografii demne de social media în Google Photos, sau învăța mai multe despre subiectele acestora, cu Google Lens, aplicație ce permite căutări online direct din fotografii  și ajută utilizatorul să interacționeze mult mai ușor cu lumea din jur. Aplicația avansată de cameră a Nokia 4.2 permite explorarea abilităților artistice ale utilizatorilor, prin bokeh mode sau prin folosirea modului HDR low-light pentru a surprinde mai multe imagini simultan si pentru a fi mai apoi suprapuse folosind algoritmi avansați, creând o singură fotografie cu o mai mare luminozitate, mai puțin zgomot, culori mai puternice și o gamă dinamică extinsă.

Pur, sigur și mereu actualizat, Android 9 Pie și Android One

Nokia 4.2 dispune de Android 9 Pie de la prima utilizare. Astfel, se alătură  portofoliului extins de smartphone-uri Nokia din familia Android One, beneficiind de cele mai recente inovații și experiențe software Android. Telefoanele Nokia cu Android One dispun de spațiu de stocare mai mare și o autonomie extinsă a bateriei încă de la prima utilizare și au actualizări lunare de securitate timp de trei ani și două actualizări ale sistemului de operare.

Android 9 Pie are caracteristici AI care fac terminalul mai rapid și se adaptează utilizatorilor, astfel încât experiența se îmbunătățește constant. Funcția Adaptive Battery limitează consumul bateriei din partea aplicațiilor folosite rar, iar App Actions anticipează următoarele acțiuni ale utilizatorului. Aceste funcții optimizează atât funcționalitatea telefonului, cât și întreaga experiență Android.

Nokia 4.2 va beneficia de actualizări lunare de securitate timp de trei ani și două actualizări majore ale sistemului de operare, conform programului Android One. Mai mult, Google Play Protect scanează peste 50 de miliarde de aplicații pe zi pentru a proteja telefonul de malware. Astfel, Nokia 4.2 se numără printre cele mai sigure telefoane de pe piață. De asemenea, dispune de acces rapid la servicii inovatoare, precum Google Assistant, ce ajută utilizatorul să bifeze rapid sarcinile zilnice, sau Google Photos, cu spațiu nelimitat de stocare gratuit, pentru fotografii de înaltă calitatei.

Disponibilitate

Nokia 4.2 este disponibil în două culori, Black și Pink Sand, la prețul recomandat de 899 RON.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post YouTube Premium & Samsung
Next post Companiile europene apelează la IBM AI și Hybrid Cloud pentru a trece la următorul capitol al transformării digitale în industria auto