Te gândești să renovezi și/sau să faci noi investiții în casă/familie și s-au lucrurile cele mai importante pentru tine? Acesta e momentul oportun să-ți duci planul la bun sfârșit și să-ți îndeplinești visul.
Ți-ai stabilit deja un plan de bătaie sau totul va fi o alegere spontană?

Astăzi îți ofer inspirație pentru cele mai practice și necesare idei de renovare/amenajare.

Soluții eficiente de iluminat interior, exterior și elemente adiacente

Sistemele de iluminat sunt indispensabile atât pentru interior și iluminarea locuințelor, cât și pentru exterior. Pe lângă această utilitate de bază, acestea completează nevoile moderne și stabilesc un echilibru vizavi de mediul ambiant, nevoile personale și siguranță.

În Antichitate și chiar și mai devreme, oamenii au simțit nevoia nu doar de hrană și apartenență la grup, ci și de a utiliza elementele de bază pentru a-și ridică traiul de viață. Primele date despre lumină, dincolo de energia verde, cea solară și cea produsă prin intermediul eolienelor, datează încă din acele timpuri străvechi când, băștinașii și nu numai, își luminau drumurile cu ajutorul acelor torțe, construite special dintr-un lemn ce nu se degrada cu ușurință, a cărui cap era învăluit într-o pânză căreia i se dădea foc. Focul are și el origini străvechi, pe când acesta s-a produs cu ajutorul unei scântei realizate prin frecarea a 2 bete sau lovirea a 2 pietre albe.

Cam în aceleași timpuri s-a descoperit și arta creării de lumânări din ceară naturală, care au devenit de-a lungul timpului o parte importantă și indispensabilă în materie de design și/sau iluminat ieftin, rapid, eficient și clasic.

Într-o bună zi, marele om de știință Thomas Edison, în ciuda studiilor extrem de puține de la vremea aceea, dar cu o motivație destul de solidă a reușit după zeci de încercări să creeze utilul bec, pe care îl folosim de sute de ani și care a rescris istoria omenirii.

În timp, simplul bec s-a concentrat în diferite forme și concepte, iar diversificarea actuală a becurilor a dus la crearea unei societăți moderne cu articole moderne de iluminat și elemente importante de design pentru fiecare utilizator.

Astfel, putem vorbi de necesitate și de design atât la nivel de locuințe, societății, cât și în ceea ce privește luminatul stradal sau cel al automobilelor.

În materie de automobile și făcând referire la soluțiile de iluminat ale acestora este ferm evident că orice mașină necesită un sistem pe măsura automobilului. Atenția se concentrează în principal pe utilizarea de faruri potrivite și becuri durabile, cu un consum redus de energie (implicit și combustibil), durată lungă de viață și siguranță atât pentru șoferi, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

În acest domeniu cele mai populare sunt aceste becuri h7 led si xenon. Alegerea acestor becuri pentru a acoperi nevoile mașinii este foarte ușoară.

În primul rând construcția mașinii și tipul farurilor permite atașarea și funcționarea optimă a unor anumite tipuri de becuri. Nu este recomandat să alegi alte tipuri de becuri pentru o instalație diferită, deoarece gradul de eficiență scade semnificativ, ba chiar posibilitatea ca acestea să nu fie compatibile este foarte ridicată. Singura ta grijă privind acest aspect este doar locul de unde le achiziționezi, fiind recomandat ca atât piesele, cât și restul accesoriilor, să fie achiziționate strict din magazine de specialitate, renumite și care au un ciclu îndelungat de viață.

Legat despre iluminatul interior-exterior al locuințelor, societăților și al străzilor se poate vorbi mult mai mult.

Iluminarea poate fi de natură artificială, provenită din exploatarea resurselor de petrol, fie naturală, provenită de la panouri solare, eoliene, energia valurilor, etc. Indiferent de tipul energiei pe care o utilizăm în locuință, toate acestea au același numitor comun – becul.

Putem opta pentru becuri economice cu consum redus de energie, fie pentru becuri clasice. De asemenea există becuri și instalații luminoase sub diferite forme, de diferite culori și mărimi. Acestea pot fi folosite fie cu scopul de a lumina corespunzător o zonă/încăpere, fie pentru a îmbina această nevoie cu dorința de a reda frumusețea unui spațiu printr-un design unic și o tematică cromatică inedită.

La fel, se pot utiliza în acest sens instalații ample pornind de la câteva becuri, până la zeci, chiar și sute.
Vorbim despre iluminare și soluții moderne de amenajare chiar și în conceperea de evenimente speciale.
Cheia succesului este însuși imaginația și investiția în sisteme optime și soluții de iluminat potrivite nevoilor și dorințelor noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Penuria de contabili rezolvata de contabilitate RealCont.ro
Next post Piesele din dezmembrari auto pot reprezenta o solutie extrem de avantajoasa!