Inca de cand eram copil, am observat la bunica mea colectia ei impresionanta de margele din pietre semipretioase – varietatea de forme si de culori m-au fascinat din prima si de atunci am ajuns sa iubesc margelele sau orice alt tip de bijuterie, realizata din aceste cristale. Persoanele care poarta margele din pietre semipretioase se disting printr-o eleganta deosebita si un rafinament aparte, in orice situatie sau moment al zilei s-ar afla. Pietrele semipretioase sunt o alegere foarte buna chiar si atunci cand doriti sa va distingeti de colegi, rude sau prieteni prin bijuterii unice, accesibile si care denota energie pozitiva si creativitate. Ele au multe proprietati benefice de care este bine sa tineti seama atunci cand le achizitionati.

Personal, am aflat destul de tarziu de proprietatile pe care pietrele semipretioase le au, dar de atunci am inceput sa studiez de una singura Cristaloterapia – cristaloterapia este o pseudo-stiinta care presupune aplicarea unor cristale pe punctele energetice ale corpului. Intr-o prima faza, se efectueaza cristalograma pacientului in functie de data, locul si ora nasterii. O alta definitie caracterizeaza cristaloterapia ca un sistem de proceduri și tehnici, ce contribuie la redobandirea sanatatii corpului si a mintii, cu ajutorul cristalelor, pietrelor semiprețioase. Acest sistem se bazeaza pe capacitatea cristalelor de a armoniza campul de energie al fiintelor vii spre care converg vibratiile. Datorita structurii moleculare unice, cristalele ajuta la refacerea, intarirea si echilibrarea energiei fizice si a celei spirituale.


Aceste proprietati unice ale acestora, m-au determinat si m-au convins ca merita sa port aceste pietre asupra mea, in fiecare zi. Astfel, am ajung sa am in propria colectie margele, bratari, cercei sau inele, realizate din cuart, ametist, turmalina, onix, piatra lunii, ochiul tigrului si o multime de alte cristale de acest fel. Fiecare piatra in parte are, la randul ei, proprietati diferite. Poseda caracteristici unice si in functie de culorile acestora. In plus, bijuteriile mi se potrivesc la toate tinutele mele, deoarece se pliaza pe orice stil si in orice moment al zilei. De asemenea, le poti purta cu incredere si la evenimente speciale, elegante.

De beneficiile cristalelor si ale pietrelor ar trebui sa se bucure oricine manifesta un interes sau aprofundeaza acest domeniu. De asemenea, cel care lucreaza zilnic cu ele poate stapani cu usurinta tehnicile de cristaloterapie. In acel moment, li se oferă accesul la resursele care le vor imbunatatii viata sub diferite aspecte sau care sa ii ajute pe cei din jurul lor. Cum putem sa ne folosim de cirstale / pietre semipretioase? Cel mai simplu, ne putem folosi pasiv de ele, amplasandu-le in locuri strategice din casa sau de la birou, pentru a propaga efectele lor de relaxare si purificare a energiilor negative sau le putem purta asupra noastra, in geanta, in buzunarul hanoracului si asa mai departe.

Cu toate astea, in cazul in care doriti sa aveti parte de vindecarea unei probleme fizice sau a unei tulburari de ordin emotional, este nevoie de un impuls mai mare. Asadar, ar fi mai bine ca persoana care le utilizeaza in acest scop sa apeleze la un cristaloterapeut sau sa pastreze o legatura directa cu aceste cristale, folosindu-le in timpul meditatiei sau plasandu-le in zonele afectate ale corpului. Este suficient sa fiti perseverenti in astfel de metode, dar dedicand zilnic doar cateva minute cristaloterapiei, se vor obtine, in timp, rezultatele dorite. Atentie! Dupa fiecare procedura / meditatie de acest fel, cristalele trebuie purificate, astfel incat sa elimine energiile negative pe care le-au acumulat. Cel mai simplu mod de a face acest lucru, este sa le lasati sub un jet de apa rece, pret de cateva minute, apoi sa le asezati in lumina directa a lumii sau a soarelui pentru cateva ore.

In concluzie, acestea sunt principalele motive pentru care mie, personal, imi plac margelele din pietre semipretioase – nu doar datorita aspectului estetic foarte placut, ci si datorita proprietatilor pe care acestea le au, dar pe care foarte putini le cunosc. Pe mine m-au convins ca functioneaza, trebuie doar sa ai incredere si sa ai rabdare cu ele. Perseverenta este cheia succesului, in acest caz. Recomand tuturor sa poarte margele (sau alte bijuterii) realizate din cristale si pietre pretioase si semipretioase. Sunt elegante, accesibile si se pliaza pe orice stil personal sau vestimentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Nicaieri nu este ca acasa!
Next post PC Garage „Te echipează gratuit”: SSD 240GB Cadou