Extractiile dentare reprezinta pentru multi pacienti cea mai neplacuta parte a unei vizite la medicul stomatolog. Si chiar daca te numeri printre persoanele norocoase care se bucura de o dantura sanatoasa, necesitatea scoaterii unui dinte poate aparea oricand. Poate chiar sa fie vorba despre extractia maselei de minte, caz in care trebuie sa fii cat mai pregatit psihic si emotional.

Calitatea aparaturii si gradul de empatie si profesionalism al medicilor dentisti conteaza foarte mult in aceste tratamente. Iar medicii stomatologi de la IVORY fac tot posibilul ca o astfel de experienta sa nu fie una traumatizanta pentru pacientii lor.

Ce presupun extractiile dentare?

Extractia dentara in sine este o procedura simpla si rapida, in cazul in care dintele sau maseaua nu prezinta anumite complicatii.

Primul pas este acela de a realiza anestezia locala, in acest mod intregul proces fiind mult mai confortabil pentru tine. Apoi este utilizat un instrument pentru a slabi prinderea dintelui in alveola, dupa care acesta este scos cu un cleste.

Extractia dentara este o procedura de tip chirurgical, existand deci riscul aparitiei unor complicatii de tipul infectarii sau sangerarii prelungite. Insa medicii dentisti de la IVORY iti vor explica toate detaliile necesare ingrijirii zonei respective, atat inainte cat si dupa realizarea procedurii.

Tine cont insa de faptul ca extractia unui dinte presupune existenta unui spatiu gol la nivelul danturii tale. De aceea, inlocuirea dintelui sau dintilor lipsa este extrem de importanta. Astfel vei evita deplasarea celorlalti dinti sau aparitia altor afectiuni ale gingiei. Pentru inlocuirea dintilor lipsa poti alege intre implant dentar , punte dentara sau proteza, medicul dentist  fiind cel care iti va recomanda cea mai buna alegere.

Ce este rezectia apicala?

Rezectia apicala reprezinta o procedura de tip chirurgical prin intermediul careia se inlatura tesutul de granulatie care se formeaza in os la varful radacinii dentare.

Aceasta afectiune ce trebuie tratata este reprezentata de o infectie care se transmite de la radacina dintelui. Infectia apare sub forma unui chist, iar in cazul in care nu este extirpat, exista sanse ca acesta sa se extinda si la restul dintilor ori sa perforeze masa osoasa.

Care este secretul unei extractii dentare confortabile?

Este recomandat ca tu sa te simti cat mai confortabil in momentul in care urmeaza sa ti se realizeze o extractie masea  sau dinte. Iar pentru aceasta, legatura pe care o ai cu medicul dentist este importanta.

Nu putine sunt persoanele pe care nu doar partea financiara ii impiedica sa mearga frecvent la dentist, ci mai ales atitudinea acestuia care nu le ofera o stare de siguranta. Pentru a evita complet ca pacientii clinicii stomatologice IVORY sa simta astfel de nesiguranta si neincredere, echipa medicala este extrem de atenta la nevoile lor.

Medicii dentisti explica pe parcursul intregului proces fiecare pas pe care il parcurge, pentru ca tu sa stii in permanenta care este stadiul lucrarii. In plus, tin cont de anumite temeri sau preferinte pe care le ai, astfel incat tu sa te simti cat mai bine din punct de vedere psihic si emotional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post CONNECT-R își organizează ce mai spectaculoasă zi de naștere!
Next post Avantajele posesiei unui uscator de par profesional