Iubirea si chiar pasiunea pot exista si intre partenerii unui cuplu care dorm in camere separate. Dar de ce ar alege doi oameni care se iubesc sa nu doarma impreuna?

Sforaitul este cea mai frecventa cauza pentru dormitoare separate

Chiar si indragostitii care se afla la inceputul unei relatii vor avea probleme cu somnul odihnitor daca unul dintre ei sforaie, iar daca este vorba de apnee, dormitul impreuna devine chiar sacrificiu pentru partener. Solutia cea mai placuta ar putea fi ca el sa ramana cu ea pana adoarme, apoi sa se retraga in dormitorul lui, iar fiecare sa aiba somnul linistit si implinit.

Cuplu, dar fiecare cu nevoie de intimitate

Cuplurile consolidate si care au spatiu generos in locuinta isi pot permite amenajarea unor camere pentru ea si pentru el. Dincolo de iubirea impartasita si de toate lucrurile si sentimentele puse laolalta, partenerii unui cuplu vor simti la un moment dat nevoia unui spatiu in care sa se regaseasca si in care sa fie asezate lucrurile proprii dupa propriile dorinte.

Iar daca partenerii cuplului sunt firi diferite, relatia poate fi chiar protejata prin amenajarea unor dormitoare separate, aranjate asa cum isi doreste fiecare, cu televizor sau ba, in culori diferite, cu lenjerii de pat dupa gustul fiecaruia, cu lumina mai multa sau mai putina si asa mai departe. Unii ar zice ca sunt detalii, insa momentul intim al unui cuplu poate dura cateva minute, chiar daca ar fi ore intr-o saptamana, totusi vor fi petrecute cu placere, iar apoi starea de bine a fiecaruia va continua fara compromisuri in propriul spatiu.

Aceeasi camera, dar paturi diferite

In vremurile bunicilor, casele erau amenajate avand paturi mai mici si fiecare dintre soti dormind in propriul pat. Femeia avea grija de copii poate, iar barbatul trebuia sa plece devreme cu treaba, iar somnul era important. Totusi, familia dormea in aceeasi camera, mai ales in sezonul rece, cand era nevoie de incalzire cu focul de la o soba.

Unele familii continua sa traiasca astfel si in zilele noastre, avand conditii de trai precare, insa sunt cupluri care aleg sa doarma in aceeasi camera, dar in paturi diferite din motive mai mult sau mai putin asemanatoare. Studii facute de psihologi si alti specialisti in ceea ce priveste somnul au concluzionat ca odihna este mai implinita daca partenerii cuplului dorm in paturi separate. Orice miscare a unuia dintre parteneri ar putea intrerupe somnul celuilalt, plapuma ar putea fi trasa de celalalt, iata inca un motiv care ar deranja somnul. O alternativa la dormitul in paturi diferite ar putea fi un pat de dormitor cat mai mare, dar cei doi sa foloseasca plapume diferite, iar ea ar putea sa se cuibareasca din cand in cand langa el daca astfel de momente de tandrete raman importante.

Uneori, iubirea transformata in prietenie tine sotii impreuna in aceeasi camera, insa daca partenerii unui cuplu fac deja compromisul de a ramane impreuna chiar daca sentimentele s-au schimbat, este absolut necesar ca ei sa aiba camere separate. Iar asta ii va ajuta sa convietuiasca in liniste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Philips lansează cel mai ecologic monitor din lume
Next post HONOR VIEW20 PREMIAT LA CES