Intr-o societate in care din ce in ce mai putini oameni citesc, dascalii si parintii ar trebui sa comunice cat de mult se poate si sa gaseasca o metoda de a-i face pe copii sa citesca. Nu trebuie obligati, ci trebuie sa le insuflam dragostea pentru carti, sa le explicam rolul acestora in formarea lor ca persoane. Cartile sunt extrem de importante in dezvoltarea personalitatii fiecarui copil in parte, in dezvoltarea limbajului si a intelectului.

Cu cat un copil va citi mai mult, cu atat latura sa emotionala va fi mai dezvoltata. Cei care vor ajunge sa faca din cititul cartilor o obisnuinta aproape zilnica, vor deveni cetateni mai responsabili, ce vor sti sa distinga intre ceea ce este bine pentru ei si pentru societate. De aceea, cum spuneam, trebuie gasite metode care sa ii stimuleze in aceasta actvitate extrem de placuta. Printre acestea se pot lua in considerare cadourile primite cu ocazia diverselor evenimente sau carti oferite ca si rasplata pentru anumite actvitatii scolare.

Pentru aceasta din urma este nevoie de cartii premii scolare adaptate in functie de varsta participantilor. Astfel de carti puteti gasi la librariadelfin.ro. Impreuna cu parintii, puteti decide ce fel de carti le puteti cumpara copiilor pentru a fi inmanate drept premii. Pentru cei mai micuti sunt chiar si colectii de carti precum “Ce inseamna in lumea mea”. Din aceasta colectie se pot achizitiona titluri precum: “Sa fii perseverent”, “Sa fii prieten”, “Sa fii solidar”,”Sa fii modest”. Acestea sunt povesti cu morala si sfaturi ce ii vor ajuta pe copii sa pretuiasca anumite calitati morale si legaturile dintre oameni. De asemenea, le puteti oferi carti cu povesti clasice, indragite de generatii intregi si ce nu se vor demoda niciodata. Dintre aceste povesti amintim: “Hansel si Gretel”, “Aladdin si lampa fermecata” si multe altele. Acestea au si o surpriza ce aduce povestile in lumea moderna, si anume imagini 3D. De aceea, la aceste carti vor fi incluse si perechile aferente de ochelari speciali.

O carte oferita in dar le poate schimba viitorul celor mici. Accesati site-ul librariadelfin.ro pentru a vizualiza oferta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post AOC lansează două modele noi de monitoare care fac parte din gama premiată AGON 3
Next post Fundația Comunitară București lansează Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare